Ga naar hoofdinhoud

Woerden zet vier hybride vuilnis-Volvo’s in

De gemeente Woerden is weer een beetje duurzamer geworden. Woerden heeft vier hybride Volvo-huisvuilniswagens in gebruik genomen. De laatste werd afgelopen december geleverd door Van Dijk Trucks.

Van Dijk Trucks overhandigde de sleutels van de nieuwe vuilniswagens samen met Haller. De trucks zijn voorzien van een Euro6 dieselmotor en de kraakpersopbouw werkt volledig elektrisch. Op deze manier stoot één vuilniswagen 10.000 kilo minder CO2 per jaar uit. “Het is voor ons als gemeente belangrijk om te kijken naar duurzaamheid”, vertelt Rob van der Logt, opzichter van Team Afval & Reiniging. “Onze oude vuilniswagens waren afgeschreven, dus we zijn gaan kijken naar nieuwe vrachtwagens waarmee we het milieu minder zouden belasten maar onze dienst wel zo efficiënt mogelijk konden blijven uitvoeren. Na wat marktonderzoek bleek een hybride variant voor ons een goede oplossing te zijn. In de aanbesteding is de Volvo met de Haller-opbouw als beste uit de bus gekomen.”

De vuilniswagens zijn in drie etappes geleverd, waarvan de laatste afgelopen december. Van Dijk was daarbij de onderaannemer en zorgde onder andere voor het aslast weegsysteem en het instellen daarvan. “Dat doen ze zoals altijd op een hele prettige en kundige manier. We hebben er zelf helemaal geen omkijken naar gehad en ze hebben de oplevering ervan ook afgestemd op het moment dat ons het beste uitkwam. Van Dijk Trucks doet voor ons ook groot onderhoud, APK-keuringen en speciale reparaties van onze Volvo-voertuigen. Zijn er problemen met de opbouw of de kraan dan adviseren ze ons of bieden de helpende hand naar het zoeken van de juiste oplossing. Heeft onze monteur technische ondersteuning nodig, dan is een belletje voldoende. Ook telefonisch proberen ze dan onze techneut te helpen. Dat is gewoon heel fijn om te weten.”

De gemeente is blij met de nieuwe vuilniswagens. “Voor de chauffeurs was het in het begin even wennen, omdat ze ineens een stuk minder geluid hoorden. Maar gaandeweg zijn ze het gaan ervaren en het bevalt inmiddels heel goed!”

Foto’s: Van Dijk Trucks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer