Ga naar hoofdinhoud

XPO bestelt 165 elektrische Renaults

De Franse logistiek dienstverlener XPO Logistics vernieuwt zijn wagenpark door 165 elektrische trucks te bestellen bij Renault Trucks. 105 van de 165 trucks zijn van het type E-Tech T.

XPO Logistics blijft fors investeren in de overgang van zijn vloot naar elektrische voertuigen. Het is al de tweede order van elektrische trucks die XPO plaatst bij Renault Trucks. Het gaat om 60 Renault Trucks E-Tech D en D Wide en 105 Renault Trucks E-Tech T, het nieuwste elektrische model van het merk.

In een interview met het Franse dagblad Les Echos benadrukte Bruno Kloeckner, Managing Director van XPO Logistics in Frankrijk, het belang van deze order: “We hebben al de eerste in serie geproduceerde elektrische trekker ontvangen, dus dit is een grote stap voorwaarts voor ons.“ Het bedrijf, een pionier op het gebied van elektrische mobiliteit, had een jaar geleden al een eerste aankoop gedaan van 65 elektrische Renault Trucks E-Tech bakwagens.

De 165 Renault Trucks E-Tech die onlangs zijn besteld, zijn bedoeld om geleidelijk de dieselvrachtwagenvloot van XPO te vervangen op voorstedelijke en regionale taken. XPO Logistics is van plan om tegen 2030 ongeveer 25 procent van zijn leveringen met elektrische voertuigen uit te voeren en zo zijn CO2-uitstoot met meer dan 26.000 ton te verminderen.

XPO wil de uitstoot van broeikasgassen in Frankrijk tegen 2025 met 25 procent verminderen ten opzichte van 2019. Renault Trucks van zijn kant wil tegen 2030 50 procent van zijn verkoop realiseren met elektrische voertuigen en tegen 2040 zal 100 procent van de voertuigen die het op de markt brengt uitstootvrij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer