Ga naar hoofdinhoud

Zes nieuwe DAF’s XG voor Land Transport

Land Transport uit het Friese Harkema heeft de eerste twee uit een serie van zes nieuwe DAF trucks in gebruik genomen. Het gaat om vijf DAF XG trekkers en een DAF CF bakwagen. De eerste twee in de kleuren van Land Transport uit deze serie zijn DAF XG480 FT 4×2 trekkers.

Familiebedrijf Land Transport uit Harkema bestaat dit jaar 100 jaar, en dat wordt gevierd met een serie nieuwe DAF trucks. Hiermee komt de vloot op een aantal van 39 trekkende eenheden, en daarnaast rijden er tien vaste charters voor Land Transport. Directeur Hennie Dijkstra over de nieuwe DAF trucks: “Van oudsher had dit bedrijf een vloot van DAF trucks maar de laatste jaren maakten we andere keuzes. Toch zijn we nu weer terug bij dit Nederlandse truckmerk, niet in de laatste plaats vanwege de relatie met dealer ESA Trucks.”

vlnr: Chauffeur Dennis Hazenberg, Hennie Dijkstra (Land Transport), Jurjen Ypma (ESA Trucks) en chauffeur Wernerjan Doldersum.

Meerdere disciplines

Land Transport is actief in meerdere disciplines. “Wij rijden ongeveer met de helft van de vloot internationaal met koeltrailers, terwijl de andere helft actief is in het transport van bouw gerelateerde producten. Daarvoor zetten we onder meer uitschuifbare opleggers in voor het transport van staal en semi-diepladers en combinaties met autolaadkranen voor onder meer prefab bouwsegmenten. Daarnaast hebben we een aantal schuifzeil opleggers voor houtproducten en staal zoals voor stalinrichting”, aldus Hennie Dijkstra.

Chauffeurs enthousiast

Het is voor het eerst sinds tien jaar dat er weer DAF trucks worden afgeleverd bij Land Transport. Dijkstra: “Dat heeft verschillende oorzaken, maar één daarvan is beslist de nieuwe generatie van DAF. De chauffeurs zijn enthousiast over de ruime cabines en wat ons betreft was het complete plaatje ideaal voor deze trucks.” Naast de twee nieuwe DAF XG 4×2 trekkers komt er nog een identieke 4×2, twee 6×2 trekkers met voorloopas en een DAF CF bakwagen met autolaadkraan en een gestuurde naloopas.

Compleet uitgerust

De DAF XG trekkers zien er bijzonder fraai uit in de huisstijl van Land Transport. Met een LED lichtbak, een verlengde zonneklep en een extra onderspoiler mag het resultaat zeer geslaagd genoemd worden. Verder koos Land Transport voor de extra diepe bovenste instaptrede, waardoor ruimte ontstaat voor de schoenen. Verder zijn de interieurs voorzien van lederen bekleding, een omvormer, een koelkast en een magnetron. De trucks zijn uitgerust met het DAF Corner View camera systeem. Eén van de trekkers is bovendien voorzien van het Brigade dode hoek systeem waarmee de truck voldoet aan de strenge Londense Direct Vision Guideline.

De DAF trucks werden geheel opgebouwd en gespoten door DAF Trucks dealer ESA in Marum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer