Ga naar hoofdinhoud

Zeven elektrische Scania’s met achterladeropbouw voor Twente Milieu

Twente Milieu tekende onlangs een overeenkomst met Terberg Matec Nederland, met Scania Nederland in onderaanneming, voor de levering van zeven nieuwe volledig elektrische (BEV) Scania’s. De voertuigen worden door Terberg Matec Nederland van een achterlader voorzien voor de inzameling van huisvuil. De zeven voertuigen worden over een periode van vier jaar uitgeleverd.

De Scania 25P 6×2*4 BEV chassis zijn uitgerust met 9 batterijpakketten met een totaal geïnstalleerd vermogen van 300 kWh. De cabine biedt de drie chauffeurs/beladers veel werkruimte, comfort en veiligheid. De combinatie van 180 cm stahoogte, veel opbergmogelijkheden, lage instap en de kleine dode hoek wat deze cabine uniek maakt in de markt, heeft duidelijk bijgedragen aan de verwerving van deze order.

Tijdens de testfase waren de chauffeurs van Twente Milieu zeer positief over het rijcomfort en de remregeneratie van de Scania BEV demo. Scania biedt namelijk de mogelijkheid automatisch te regenereren tijdens het remmen, middels een simpele activering van een schakelaar op de retarder hendel, waardoor de accu bijlaadt tijdens het remmen en je hierdoor efficiënter met de energie om kan gaan. Dit werd als zeer prettig en praktisch ervaren.

De rondom luchtgeveerde voertuigen worden verder voorzien van LED verlichting, Climate Control met voorruitverwarming, Premium chauffeursstoel incl. zijdelingse lendensteunen en stoelverwarming, zijruiten achter de B-stijl voor extra zicht rondom en Blind Spot Warning voor het vergroten van de veiligheid voor de medeweggebruikers.

Het eerste voertuig is al in productie gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer