fbpx Ga naar hoofdinhoud

Girteka test trucks op LNG

Logistiek dienstverlener Girteka Logistics heeft goede eerste ervaringen opgedaan met LNG-trucks. Afgelopen jaar testte Girteka Iveco’s Stralis NP 460 vrachtwagens in de Benelux en Frankrijk. “We hebben dezelfde actieradius als diesel, maar wel met 20 procent minder brandstofkosten”, aldus Donatas Načajus, chief transport officer bij Girteka.

Girteka groeit nog altijd superhard in omzet en volume, zo’n 30 procent per jaar. De groeiende klantenkring vraagt volgens Girteka in toenemende mate om de meest duurzame transportoplossing. Daarom probeerde Girteka in november en december vorig jaar de Iveco Stralis NP460 uit. We hebben toen al gemerkt dat de afstand van 100 kilometer die wordt afgelegd door een LNG-aangedreven vrachtwagen efficiënter is en het milieu op elke kilometer beschermt. We controleerden zowel het brandstofverbruik als de afstand die een volledig getankte vrachtwagen kan afleggen. De resultaten toonden aan dat onze chauffeurs erin geslaagd zijn om 1500 km te rijden met een volle brandstoftank”, aldus Načajus.

Reden genoeg om de test voort te zetten in het nieuwe jaar, met nog eens twee Iveco’s Stralis NP460. Ook deze trucks zullen rondrijden in onder meer Nederland, omdat daar de LNG-infrastructuur goed voor elkaar is. Testrijden in thuisland Litouwen is om die reden onmogelijk. De Iveco’s in het buitenland uitproberen ligt voor de hand, want 98 procent van de klanten van Girteka bevindt zich toch al buiten Litouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer