Ga naar hoofdinhoud

Glasurit vernieuwt systeem voor bedrijfsvoertuigen

Glasurit heeft het succesvolle Glasurit RATIO Truck Systeem voor bedrijfsvoertuigen onder handen genomen en op verschillende punten vernieuwd. De aanpassing is gedaan vanwege het continue streven om klanten te helpen steeds beter te worden. Het vernieuwde systeem, waarin onder andere een belangrijke rol is weggelegd voor de nieuwe binder ‘Glasurit 568-M 135 Mischlack’ en de nieuwe chromaatvrije grondvuller ‘Glasurit 284-90 CV-Grundfüller weiß’, zorgt voor een geoptimaliseerde manier om bedrijfswagens te spuiten. Ook introduceert Glasurit een nieuwe tool, de ‘Glasurit CV Greyshade Identifier’. Hiermee kunnen spuiters heel eenvoudig de juiste grijstint voor elke kleur aflak vinden.

glasurit De kern van het Glasurit RATIO Truck Systeem is de Glasurit 68-Serie, het HS-2K-CV-aflaksysteem. Deze aflakserie is flexibel inzetbaar, van originele fabriekslak tot reparatielak, en biedt voor alle toepassingsgebieden – van bakwagen tot stadsbus of touringcar – steeds de beste oplossing: briljant, efficiënt en duurzaam. Voor een nog briljanter resultaat heeft Glasurit nu een nieuwe binder ontwikkeld: Glasurit 568-M 135 Mischlack. Deze binder heeft in het succesvolle aflaksysteem van de 68-Serie vanaf nu een hoofdrol bij het thema ‘glans en vloeiing’. Een nieuwe formule maakt het mogelijk de kwaliteit van het beproefde laksysteem opnieuw duidelijk te verbeteren. Daardoor zijn de aflakken van de 68-Serie de beste optie voor kwalitatief hoogwaardige reparaties en het spuiten van voertuigsystemen in het bedrijfswagensegment.

Ook als het om efficiënt verwerken gaat, levert het aflaksysteem topprestaties – met een laag verbruik van het spuitklare mengsel, snellere droging en een perfect oppervlak in slechts 1,5 spuitgang. Dat betekent een hoge doorloopsnelheid, korte wachttijden en uiteindelijk een snelle orderafhandeling. Daarnaast biedt de 68-Serie ook nog een grote verscheidenheid aan kleuren: op grond van een selectie van circa 20 basiskleuren kunnen 55.000 verschillende tinten worden gemengd.

Naast de vernieuwde 68-Serie omvat het Glasurit RATIO Truck Systeem nog een nieuw product: Glasurit 284-90 CV-Grundfüller weiß. Deze chromaatvrije grondvuller is een echte allrounder en hecht op alle gebruikelijke ondergronden. Hij beschermt alle voertuigtypen, van opleggers tot bussen, op betrouwbare wijze tegen corrosie en zorgt zo voor een hoge mate van duurzaamheid. Glasurit 284-90 CV-Grundfüller weiß is niet alleen gemakkelijk te verwerken; met zijn uitstekende stabiliteit en zeer goede vloeiing is het volgens Glasurit bovendien de beste basis voor een uitmuntend eindresultaat met het aflaksysteem HS-2K-CV 68-Serie.

Glasurit CV Greyshade Identifier - 3Met de nieuwe ‘Glasurit CV Greyshade Identifier’ kunnen spuiters heel eenvoudig de juiste grijstint voor elke aflakkleur vinden. Hoe beter de grijstint is afgestemd, des te minder spuitgangen met de aflak nodig zijn. Schadeherstelbedrijven die volgens het grijstintenconcept werken, mogen bij het aanbrengen van de aflak rekenen op een forse efficiencystijging, zowel bij het 1- als het 2-laagssysteem. Vooral bij glanzende uni- en pareleffectlakken zijn besparingen tot 40 procent op het basislakmateriaal mogelijk, en tot 45 procent kortere procestijden. De nieuwe tool bestaat uit drie verschillende kleurfilterfolies (rood, blauw en groen) die het licht filteren. Spuiters leggen de juiste folie op de reparatieplek: de blauwe folie voor de kleurgroep blauw, de rode voor alle rode en roodachtige tinten en de groene folie voor alle groene en groenachtige tinten. De folies filteren de  kleurdelen van de aflak die niet met het filter overeenkomen eruit. De spuiter ziet zo in één oogopslag welke grijstint als beste ondergrond dient voor een efficiënte reparatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer