Jost Group verweert zich: ‘Parket wil ons destabiliseren’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jost Group verweert zich: ‘Parket wil ons destabiliseren’

De Belgische logistieke dienstverlener Jost Group is verrast door de beweringen van het federaal parket bij de Belgische pers. Die beweerde dat het parket 300 trucks van Jost Group aan de ketting wil leggen. Jost Group is ontzet: “Dit is een poging van het parket om onze onderneming te destabiliseren.”

Lees ook: Belgisch parket wil wagenpark Jost aan de ketting leggen

Jost Group bevestigt dat er een poging is geweest van het parket om 300 vrachtwagens in beslag te nemen. “De Rechtbank van Eerste Aanleg van Luik heeft deze illegale inbeslagname door de federale procureur-generaal van meer dan 300 vrachtwagens verboden. Deze beslissing dateert van 27 januari en het federaal parket wil dit vonnis aanvechten”, aldus Jost Group in een verklaring.

Jost Group is ontsteld over het feit dat, in een duidelijke (maar zinloze) poging om het bedrijf te destabiliseren en de klanten bang te maken, de federale procureur valse informatie blijft verspreiden bij de pers. “Naast deze schending van het principe van het vermoeden van onschuld, wordt tevens de toegang tot het dossier geweigerd. Toch blijft Jost Group vertrouwen op het vonnis dat in deze zaak uitgesproken zal worden, met respect van het vermoeden van onschuld”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Om deze redenen en in belang van het bedrijf, zijn honderden werknemers en zijn klanten, vraagt Jost Group aan het gerecht om de eerder genomen beslissing, om de inbeslagname van meer dan 300 vrachtwagens te verbieden, te bevestigen.

Jost Group heeft de aanklachten naar eigen zeggen altijd krachtig weerlegd en zal dat ook blijven doen. “Jost Group heeft altijd aangegeven bereid te zijn om op dit gebied met de autoriteiten samen te werken en hoopt zich – eindelijk – in een ‘serene sfeer’ te kunnen verdedigen”, aldus de logistiek dienstverlener.

Eén reactie op “Jost Group verweert zich: ‘Parket wil ons destabiliseren’

  • Didier de Waele

    Standaard reactie van een vos in de val,… loop zijn transportkosten berekening maar een keer na,… en leg de daadwerkelijke lonen er naast.
    Elke wagen rijdt gewoon verlies,… ga je de sociale dumping nemen op de lonen,… dan komt dit weer uit op een positief bedrag… Kort om oneerlijk concurrentie op de eerlijke vervoerder die netjes alles afdraagt..
    En zo zijn er nog veel meer, Plantefeve/Vanschoonbeek/Fockedy/Ramette/Seli group/Block Transport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer