‘Nieuwe roetfilterwet laten aansluiten bij Euro 6 trucks’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Nieuwe roetfilterwet laten aansluiten bij Euro 6 trucks’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt hard aan nieuwe regelgeving om het verwijderen van of rondrijden zonder roetfilters bij personenauto’s te verbieden. Die moet dan aansluiten op de regels rond Euro 6 trucks, heeft staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer laten weten.

Test Scania G440 Euro 6 #13De bestaande wetgeving werd begin dit jaar geschrapt omdat die niet bleek te handhaven. “Helaas is op het moment dat deze bepaling werd geschrapt niet besloten om tegelijkertijd een bepaling daarvoor in de plaats te zetten die wel handhaafbaar is”, aldus Dijksma. Om die reden kunnen autobezitters nu straffeloos hun roetfilter verwijderen als deze aan vervanging toe is, maar ze geen nieuwe kunnen of willen aanschaffen.

Het ministerie wil begin 2016 met nieuwe wetgeving komen.  “Daarbij wordt gekeken of het mogelijk is om aan te sluiten bij de vormgeving van bepalingen in Europese verordening Nr. 595/2009 met Euro -VI normen voor vrachtwagens. Hierin is bepaald dat systemen om emissies te verlagen niet mogen worden gemanipuleerd door de fabrikanten, reparateurs en gebruikers van de voertuigen en dat gebruikers van voertuigen niet zonder goedwerkend systeem met het voertuig mogen rijden”, aldus de staatssecretaris in haar brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer