Ga naar hoofdinhoud

Android diagnosesysteem van AA-equipment

Allround Automotive Equipment (AA-Equipment) in Helmond introduceert de Launch X-431 PRO3. De Launch X-431 PRO3 is een nieuw voertuigdiagnosesysteem dat draait op het veelzijdige Android besturingssysteem. Dit is volgens AA-Equipment een primeur op het gebied van voertuigdiagnose.

Launch-X431-PRO3De Launch X-431 PRO3 is voorbereid op alle OBD2-functies en kan real-time motorgegevens en sensor-data lezen en vergelijken met een uitgebreide database met voertuiggegevens. Met Freeze Frame Data kunnen momentopnames opgenomen en achteraf vergeleken worden. Vanzelfsprekend is het met de Launch X-431 PRO3 ook mogelijk om foutcodes uit te lezen en te wissen, service-resets uit te voeren.

De Launch X-431 PRO3 wordt geleverd met een uitgebreid pakket diagnosesoftware waarmee de belangrijkste en meest voorkomende automerken en modellen gediagnosticeerd kunnen worden. De set bestaat uit een 10,1 inch tablet met touchscreen en een ingebouwde camera met foto- en videofunctie en een 16-polige OBD DBS Bluetooth connector. De set wordt standaard geleverd in een koffer met alle beschikbare OBDI verloopstekkers voor oudere voertuigen .

De verbinding tussen de Launch X-431 PRO3 en het voertuig is volledig draadloos en komt tot stand via Bluetooth. Het Launch diagnosesysteem is uitgerust met een uitgebreid diagnosesoftwarepakket, ondersteuningsprogramma’s en reparatietips voor de meest voorkomende Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken en modellen. Op termijn Launch-X431-PRO3_zwartintroduceert Launch speciale 16-polige OBD GOLO connectoren waarmee voertuigen, onafhankelijk van de locatie, op afstand gevolgd en uitgelezen kunnen worden.

De tablet met 10,1 inch touchscreen behelst alle Android vingerfuncties zoals in- en uitzoomen, draaien en vegen. Iedere Android software en applicatie kan worden gedownload en geïnstalleerd. Krachtige hardware zorgt voor een hoge processorsnelheid. De ergonomische behuizing is uniek in zijn soort en gemaakt van stevig rubber. Hierdoor is de Launch X-431 PRO3 uitermate geschikt voor gebruik in een werkplaatsomgeving.

Gebruikers ontvangen automatisch een herinnering als er nieuwe softwareversies of updates beschikbaar zijn. Via de ingebouwde high-speed WiFi-applicatie maakt de Launch verbinding met internet. Op deze manier heeft de monteur toegang tot online diagnoseplatformen waar hij informatie kan vinden en tips en tricks uit kan wisselen met andere gebruikers. Er is eveneens een koppeling met een uitgebreide database met talloze reparatietips en oplossingen.

De Launch X-431 modellen staan volgens de leverancier bekend als de meest complete en universele diagnosesystemen voor de gehele automotive sector die op dit moment beschikbaar zijn. Naast de uit voorraad leverbare Launch X-431Pro3, levert AA-Equipment ook de Launch X-431GDS en Launch X-431 PAD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer