Deeltjesteller MAHA goedgekeurd door NMI • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Deeltjesteller MAHA goedgekeurd door NMI

De MAHA deeltjesteller is deze week type goedgekeurd door het NMI. De tester voldoet dus aan de eisen zoals gesteld voor metingen aan Euro 5 en 6 diesel motoren bij APK keuringen vanaf 1 juli 2022. Dit geldt ook de gerelateerde AVL deeltjesteller. Beide merken worden geleverd door MahaExplora Truck & Bus.

Het grote voordeel van de MAHA deeltjesteller is dat deze gekoppeld kan worden aan het bekende en innovatieve Euro besturingssysteem van de MAHA remmentestbanken. Dan kunnen o.a. de metingen worden gekoppeld aan de database van het voertuig kenteken. De AVL heeft  deze mogelijkheid niet, echter deze is weer voordeliger geprijsd.

De MAHA Particle Counter MET en de AVL versie maakt deeltjesmeting zeer efficiënt mogelijk. Het hoge gestandaardiseerde meetprincipe “Advanced Diffusion Charging” (elektrisch opladen van fijnstofdeeltjes) past perfect bij de specifieke vereisten. Het is ontworpen om het exacte aantal deeltjes in een korte tijd te meten, heeft lage onderhoudskosten en geen verbruiksartikelen (ook geen alcohol) en is uitstekend geschikt voor zeer intensief gebruik. De technologie is toekomstbestendig, indien nodig is het mogelijk om ook benzine voertuigen te controleren met de MAHA-deeltjesteller. Onderscheidend is de mogelijkheid van het detecteren van zeer kleine deeltjes, al vanaf 23 nm (nanometer). Uitgerust met een hoog resolutie kleurenbeeldscherm en de tester is spatwaterdicht.

De meting geschiedt in 15 seconden, het resultaat wordt direct in kleur (rood/groen) getoond. Verder heeft MahaExplora een speciale onderwagen ontwikkeld precies op maat voor deze deeltjesteller. Hierin ook ruimte voor het veilig parkeren en ondersteunen van de slang met opname sonde. Voor een klein prijsje levert MahaExplora Truck & Bus deze onderwagen erbij. Ook verkrijgbaar bij MahaExplora Truck & Bus is de TEXA deeltjesteller, de NMI type goedkeuring hiervan wordt binnenkort verwacht.

Alle 3 merken worden door MahaExplora Truck & Bus in onderhoud en jaarlijkse kallibratie meegenomen. Er geldt een combi korting bij meerdere APK emissie en/of remmentest apparatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer