Foto’s: TIP wil leidende rol in onderhoud • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: TIP wil leidende rol in onderhoud

Rogier Laan (l) en Marc Quist voor de nieuwe werkplaats

Op woensdag hield TIP Trailer Services in de Botlek open huis van de nieuwe onderhoudswerkplaats. Er kwamen zo’n 130 klanten op af. Tevens kon TTM.nl kort bijpraten met de huidige directeur van TIP Trailer Services Benelux, Rogier Laan.

Rogier Laan (l) en Marc Quist voor de nieuwe werkplaats
Rogier Laan (l) en Marc Quist voor de nieuwe werkplaats

Momenteel wordt 35 procent van al het onderhoud aan het TIP-materieel met eigen middelen gedaan. “Dat houdt in dat we onderhoud plegen in onze servicewerkplaatsen, maar ook met onze servicebussen bij de klant,” legt Rogier Laan uit. “De overige 65 procent wordt uitbesteed aan diverse partners. Dat zijn bandenservicewerkplaatsen, werkplaatsen van koelunitleveranciers, maar ook alle truck- en trailerwerkplaatsen van de verschillende merken. We willen wel gaan groeien naar zo’n 50 procent onderhoud met eigen middelen. Niet dat dat ten koste gaat van onze partners, in tegendeel, zij kunnen hierdoor meegroeien met ons. Maar de rol van coördinator op het gebied van onderhoud willen we de komende jaren sterker op de kaart zetten. We hebben immers al 47 jaar de processen en expertise in huis.” Tevens laat Laan weten dat er, om te groeien, strategische overnames in het verschiet liggen, maar verder kan hij zich daarover nog niet uiten.

Focus op kosten

Bij TIP Trailer Services weten ze maar al te goed dat er een focus is op kosten in de transportsector. Laan: “Onze klanten moeten efficiënter en competitiever kunnen werken. Er is altijd druk op kosten en de rendementen zijn laag. Wij helpen de klant aan de hoogste service tegen gunstige kosten. We gaan ons daarom verder richten op het gehele voertuig. Met de nadruk op onderstellen en getrokken voertuigen, motoronderhoud laten we liever aan de truckdealers over. Zo voeren we voor een grote transporteur al het complete bandenmanagement uit, van zowel de trailers als trekkers. Daar zal de markt nog wel aan moeten gaan wennen.”

Nieuwe werkplaats Botlek

TIP Open Huis Werkplaats Botlek 2015 (3)De nieuwe werkplaats van TIP Trailer Services is een moderne faciliteit met 14 deuren, daarachter zijn twee APK-straten te vinden en twaalf reparatieplaatsen. Dit alles staat onder leiding van Mark van der Ende. “De twee APK straten zijn voorzien van VLT-remmentestbanken van Autec-VLT. Een van de reparatieplaatsen is zelfs compleet voorbereid op de montage van een derde remmentestbank. Maar ook op het gebied van Arbo, is deze werkplaats bij de tijd. Alle stopcontacten, luchtleidingen en dergelijke komen vanuit het plafond naar beneden, dat betekent geen kabels en slangen meer op de grond. Ook is er veel ruimte voor daglicht. Dit is prettiger werken voor de monteurs.”

De nieuwe werkplaats is ingericht op alle normale onderhoud aan trailers, APK-keuringen, maar ook modificaties, het repareren van schades of zelfs het compleet ‘refurbishen’ van een trailer. Van alle merken trailers en assen zijn de meest courante onderdelen op voorraad. “Daarnaast hebben we natuurlijk een 24-uurs afspraak met onze toeleveranciers,” legt Van der Ende uit. “En helemaal hier in de regio Rotterdam is het verkrijgen van onderdelen geen probleem. Daarnaast hebben we nog drie mobiele service-bussen rondrijden die onderhoud bij onze klanten uitvoeren.” Alle onderdelen van de grijpvoorraad zijn voorzien van een barcode, zodat ze automatisch besteld worden bij verbruik.

Snel schakelen

De nieuwe werkplaats is geopend van 5.00 uur tot 22.00 uur. “In principe wordt het meeste onderhoud planmatig uitgevoerd, maar klanten kunnen ook gewoon binnenvallen als er een probleem is met een trailer,” legt Marc Quist, Marketing Manager bij TIP uit. “Soms moeten we snel kunnen schakelen, want een trailer die stil staat kost geld. Dat willen we dan ook voorkomen.” De nieuwe werkplaats is tevens voorzien van een grote moderne trainingsruimte. Hier kunnen leveranciers uitleg geven over de nieuwste producten en training geven over het inbouwen en vervangen hiervan.

Hieronder is een complete fotoreportage te vinden van de nieuwe onderhoudswerkplaats in de Botlek

Rogier Laan (l) en Marc Quist voor de nieuwe werkplaats Veel daglicht en nog meer grijpvoorraad Grijpvoorraad aan onderdelen Ruimte voor trainingen Mark van der Ende (L) en Marc Quist Achterzijde werkplaats en levering van nieuwe trailers Voorzijde van de werkplaats

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer