Kärcher maakt met droogijs onderdelen schoon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kärcher maakt met droogijs onderdelen schoon

Het schoonmaken van je truck doe je met sop en water, maar kleine onderdelen zijn het beste te reinigen met droogijs. Droogijsreinigers zijn in te zetten bij reiniging van textiel, kunststof en rubberen onderdelen in en aan een voertuig, maar ook elektronische onderdelen en glas, metaal, plastic en hout kunnen met droogijs worden gereinigd, laat Kärcher zien.

De gebruikte droogijspellets moeten echter wel vers zijn, anders nemen de reinigingsprestaties af en sublimeren de pellets tot gas. Maar zelfs in de juiste thermoboxen kunnen ze slechts een paar dagen worden bewaard. Met de IB 10/8 L2P brengt Kärcher de eerste droogijsreiniger op de markt die zelf zijn droogijs produceert – en dat onmiddellijk tijdens het reinigen en enkel in de benodigde hoeveelheid. In combinatie met de makkelijke bediening die geen speciale opleiding vereist, zorgt Kärcher ervoor dat gebruikers binnen de automotive voortaan overal en altijd kunnen genieten van alle voordelen van droogijsstralen.

Voorheen werden droogijspellets geproduceerd in grote hydraulische persen, de zogenaamde pelletizers, en op bestelling geleverd. Een tijdrovend en vooral kostbaar proces, zeker bij afname van kleinere hoeveelheden. Droogijsstralen was voor veel bedrijven daarom geen optie, hoewel het al jaren een zeer efficiënte en effectieve manier van reinigen is binnen de automotive. Deze slimme technologie combineert mechanische met thermische energie: de droogijspellets – vaste CO2 met een temperatuur van -79 °C – raken het oppervlak met een hoge snelheid van 150 m/s. Het vuil wordt door de lage temperatuur broos en brokkelig, waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden zonder gebruik te maken van chemicaliën of water. Omdat deze methode zo goed als geen schurend effect heeft en er geen droogijsresten achterblijven, worden bijzonder gevoelige oppervlakken voorzichtig en zonder veel moeite gereinigd. Een ander groot voordeel is dat u kunt reinigen zonder planning, op elk gewenst moment van de dag want de IB 10/8 L2P staat altijd direct klaar voor gebruik.

Voor de IB 10/8 L2P heeft Kärcher een technische oplossing ontwikkeld die de onmiddellijke productie van droogijs in de machine mogelijk maakt. Op logistiek vlak zijn er maar twee dingen nodig: vloeibaar CO2 als grondstof, dat zonder verlies in flessen kan worden opgeslagen, en een persluchtnetwerk of een compacte compressor.

De IB 10/8 L2P is bijzonder aangenaam in gebruik. De machine is eenvoudig te hanteren dankzij het intuïtieve bedieningspaneel en de vele ondersteuningssystemen, bijvoorbeeld om de minimale druk, de juiste aansluiting van de kabels of het risico op oververhitting te controleren.

Bovendien is het ergonomische spuitpistool ook geschikt voor krappe ruimtes en reinigt het tot in de kleinste hoekjes waardoor demontage van het te reinigen object in de meeste gevallen overbodig is. De IB 10/8 L2P vormt een mooie aanvulling op de reeds bestaande range droogijsstralers van Kärcher en valt net als de andere Kärcher droogijsstralers onder de MIA/Vamil subsidieregeling voor milieuvriendelijke technieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer