Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe MobilDelvac1 olie voor Euro 6 motoren

ExxonMobil heeft een nieuwe samenstelling ontwikkeld van haar synthetische, heavy-duty dieselmotorolie Mobil Delvac 1 LE 5W-30. Deze vernieuwde dieselmotorolie optimaliseert motorprestaties van zware bedrijfsvoertuigen en verlaagt het brandstofverbruik van meerdere typen vrachtwagens1,2. De nieuwe Mobil Delvac 1 LE 5W-30 olie heeft meer goedkeuringen gekregen dan haar voorganger en voldoet aan de vereisten van de meeste Euro VI-motoren die ontwikkeld zijn door leidende Original Equipment Manufacturers (OEM’s) zoals Mercedes-Benz, Volvo, Cummins en MAN.

BFp-trQCcAI5__POm aan Euro 6-emissiedoelstellingen te voldoen, hebben alle Euro 6-motoren een ‘uitlaatgassen nabehandelingstechnologie’ op basis van een combinatie van selectieve katalytische reductie- (SCR), uitlaatgasrecirculatie- (EGR) en dieseldeeltjesfilter- (DPF) systemen. Dergelijke nabehandelingsvoorzieningen kunnen echter gevoelig zijn voor de componenten van smeermiddelen. Dankzij een samenstelling van lage sulfaatas-, fosfor- en zwavelwaarden (lage SAP’s), kan de nieuwe Mobil Delvac 1 LE 5W-30 olie een uitstekende bescherming van de emissiesystemen voor moderne motoren, inclusief Euro 6, bieden.

Daarnaast is volgens ExxonMobil aangetoond dat de nieuwe samenstelling tot een lager brandstofverbruik van bedrijfsvoertuigen leidt. Dit blijkt uit onafhankelijke brandstofverbruiksproeven van Millbrook, een toonaangevend internationaal centrum voor het testen en ontwikkelen van voertuigen in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de proeven reden twee Volvo FM440 Euro 5 trucks die tot 75 procent van hun bruto voertuiggewicht (circa 44.000kg) beladen waren, onder normale rijomstandigheden op de snelweg. Met Mobil Delvac 1 LE 5W-30 werd een gemiddelde brandstofbesparing van 1,8 procent bereikt .

“Met onze nieuwe Mobil Delvac 1 LE 5W-30 hebben we een geavanceerde, heavy-duty dieselmotorolie ontwikkeld die voldoet aan de technische vereisten van de huidige en toekomstige generaties motoren en die belangrijke voordelen biedt op het gebied van duurzaamheid, zoals een lager brandstofverbruik”, aldus Ahmet Aras, CVL Marketing Supervisor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten van ExxonMobil Fuels & Lubricants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer