Ga naar hoofdinhoud

VALX behaalt type ‘0’ goedkeuring voor trailers met schijf- en trommel geremde assen

Na de TüV type goedkeuring van de verschillende remsystemen heeft het nieuwe trailerassenmerk VALX nu ook de Europese type ‘0′ goedkeuring voor complete voertuigen behaald voor zowel de 22,5″ schijf- als 420 x 180 trommelgeremde assen.

valxxOp de testfaciliteit van de RDW in Lelystad (Nederland) zijn onder toeziend oog van meerdere Europese instanties de type ‘0′ certificaten behaald voor trailers met de desbetreffende VALX assen. Daarbij waren afgevaardigden van TüV Süd en TüV Nord (Duitsland), RDW (Nederland), Idiada (Spanje), en UTAC (Frankrijk) aanwezig. Zij concludeerden dat de VALX assen voldoen aan alle eisen die gesteld worden voor de Europese type goedkeuring van opleggers met verschillende asconfiguraties. De 19,5″ schijfrem as en 360 x 200 trommelrem as worden op korte termijn aan dezelfde test onderworpen.

Eerste orders

VALX heeft inmiddels haar eerste orders uitgeleverd, waaronder aan het Duitse System Trailers en trailerconstructeur Groenewegen, bestemd voor Koopman Logistics Group. Tevens hebben verscheidene bouwers in Europa de eerste sets 3-assers besteld om het nieuwe VALX product uit te proberen. Ook is VALX in een vergevorderd stadium in de samenwerking met de Spaanse trailerbouwer LeciTrailer.

Uitbreiding Servicenetwerk

Toscon Trailer Servicecenters is toegevoegd aan het Europese servicenetwerk van VALX.  Met deze 9 additionele werkplaatsen in Nederland wordt het netwerk van VALX hierdoor verder vervolledigd. Toscon staat bekend als kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van onderhoud en reparatie van trailers. Toscon  is merkonafhankelijk en biedt een uitgebreid pallet aan mogelijkheden waaronder APK, LPK, Transportkoeling, Koelcarrosserieën, Schadeherstel en Haal- en brengservice. Toscon zal zowel onderhoud en reparatie als reserveonderdelen uit eigen voorraad aan VALX’ eindgebruikers leveren. Voor noodgevallen bieden alle vestigingen een 24-uur service. De serieproductie van de VALX assen is inmiddels in volle gang en containers zijn reeds in Nederland gearriveerd voor eindassemblage van de verscheidene componenten. De voorraad wordt de komende maanden verder opgebouwd om de doelstelling het standaard as-assortiment uit voorraad leveren te kunnen bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer