VIDEO – MAN Now: updates terwijl je rijdt! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – MAN Now: updates terwijl je rijdt!

MAN breidt zijn aanbod van DigitalServices per direct uit met MAN Now. Hiermee is het mogelijk om onderweg softwarefeatures te bestellen én ‘over the air’ te installeren. Zo is de configuratie van de truck aan te passen zonder een bezoek te brengen aan de MAN-dealer. Op dit moment zijn MAN OnlineTraffic en MAN MapUpdate beschikbaar. Het aanbod van intelligente features wordt geleidelijk verder uitgebreid.

In de nieuwe NTG smart-truckgeneratie introduceert MAN een breed pakket aan digitale services die bijdragen aan extra comfort en efficiency. MAN Now is een belangrijke component waarbij flexibiliteit centraal staat: ook na ingebruikname van de truck is de configuratie aan te passen door softwarefuncties toe te voegen. Dat kan via het RIO-platform op elk gewenst moment, op elke gewenste plek via mobiel internet. De extra functies kunnen daardoor worden toegevoegd terwijl de truck rijdt.

Op dit moment zijn via MAN Now twee functies toe te voegen. De eerste is MAN OnlineTraffic, dat gebruikmaakt van realtime informatie over bijvoorbeeld files en oponthoud. Op basis daarvan optimaliseert MAN OnlineTraffic de routegeleiding. Bovendien wordt deze informatie gekoppeld aan de eisen die de transportondernemer heeft geïntegreerd in de navigatie van het voertuig. Zo wordt elke route maatwerk.

Via MAN MapUpdate zijn de nieuwste navigatiekaarten ‘on the go’ te downloaden. Door gebruik te maken van deze mogelijkheid wordt de routegeleiding direct nog preciezer en dus efficiënter. De nieuwste kaarten zijn ook te koppelen aan regionale geografische pakketten. Door geografische omstandigheden in de route te verwerken, kunnen chauffeurs hun reis nog beter plannen en aanpassen.

MAN Now is continu in ontwikkeling. Het aanbod van functies dat ‘over the air’ is toe te voegen wordt steeds verder uitgebreid. Daarmee draagt MAN bij aan nog efficiënter en comfortabeler transport.

MAN Now is ook beschikbaar voor oudere modellen van MAN. Deze modellen dienen daarvoor uitgevoerd te zijn met de zogenaamde RIO-box. Via het RIO-platform is per MAN-model te zien welke features kunnen worden toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer