Ga naar hoofdinhoud

Petronas introduceert Urania met ViscGuard

Oliefabrikant Petronas breidt zijn Urania-productlijn van smeermiddelen voor heavy-duty voertuigen uit met twee nieuwe producten: Urania 5000 LS-FE 5W-30 en Urania 3000 LS 10W-30. Beide producten bevatten ViscGuard-technologie; een technologie die de motor beschermt tegen de ophoping van bezinksel (vuil, as en verf). Deze soort materialen worden beschouwd als sluipmoordenaars en zijn verantwoordelijk voor de terugloop of zelfs het verlies van de voertuigprestaties.

ViscGuard-technologie voorkomt slijtage en oxidatie, voor een consistente motorefficiëntie. Bovendien zorgt de technologie ervoor dat een optimale olieviscositeit behouden blijft – zelfs bij lage temperaturen – voor een betere smering.

De Petronas Urania 5000 LS-FE 5W-30- en Urania 3000 LS 10W-30-smeermiddelen zijn low SAPS-oliën met lage percentages sulfaatas, fosfor en zwavel. Ze zijn geschikt voor de nieuwste generatie heavy-duty dieselvoertuigen, inclusief krachtige, moderne motoren met een lage uitstoot die beschikken over DPF (fijnfilter van dieseldeeltjes) en DOC (diesel oxidatie katalysator) voor nabehandeling van uitlaatgassen en een lage as-additief systeem. Urania 3000 LS 10W-30 in het bijzonder is geschikt voor Euro 6- en Euro 5-motoren en voor oudere generaties diesel- en turbocharger-motoren en motoren met natuurlijke aanzuiging, die zowel op de weg als op ruw terrein gebruikt worden en lopen op hoog- of laagzwavelige diesel en biodiesel.

Bovendien verlagen de twee nieuwe Petronas Urania-oliën de TCO (total cost of ownership) en profiteren bedrijven van blijvende brandstofkostenbesparingen en een langere motorlevensduur. De verversingstermijn van de olie is langer, en het zuurgehalte dat corrosie veroorzaakt lager. Daardoor gaan de onderdelen langer mee. De thermische stabiliteit en de lagere oxidatie bij hoge temperaturen garanderen een constante viscositeit en voorkomen de vorming van bezinksel, waardoor de olie langer meegaat – zelfs onder zware omstandigheden. Dankzij al deze eigenschappen is dit smeermiddel een betrouwbare partner voor de motor.

De Urania-lijn is speciaal ontwikkeld voor gebruik in commerciële voertuigen. Het hoge technische niveau van de olie wordt bewezen door het gebruik ervan in de meest zware omstandigheden, zoals de Dakar Rally en de Africa Eco Race. Rally-kampioenen als Gerard de Rooy en het Petronas De Rooy Iveco-team hebben deze races regelmatig gewonnen. Thans is deze technologie voor iedereen beschikbaar: van in de motorsport tot op de openbare weg.

Naast de nieuwe Urania-lijn introduceert Petronas ook ETRO+. Een Group III+-basisvloeistof die zorgt voor efficiënter brandstofverbruik en CO2-uitstoot verlaagt. ETRO+ is een oplossing die met zijn hoge-viscositeitsindex, lage viscositeit in de koude-startsimulator en lage verdampingsverlies (NOACK) voldoet aan de eisen voor lage uitstoot. Met dit nieuwe product krijgt een grotere markt toegang tot duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. ETRO+ is onderdeel van Petronas’ Planet Care-strategie. De basisvloeistof wordt momenteel geproduceerd in Petronas’ speciaal ontwikkelde Group III-fabriek in Maleisië. Er bestaan reeds plannen voor wereldwijde uitbreiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer