Squarell laat ook bij de fleetmanager een dashboardlampje oplichten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Squarell laat ook bij de fleetmanager een dashboardlampje oplichten

Photo by Levent Simsek on Pexels.com

Voertuigdataleverancier Squarell introduceert Advanced Tell Tales, een tool waarmee de technische staat van een voertuig door middel van dezelfde lampjes als op het dashboard van de bedrijfsauto wordt doorgegeven aan de fleetmanager.

Advanced Tell Tales biedt volgens Squarell realtime inzicht in de status van het voertuig. De fleetmanager kan op basis van de signalen tijdig en correct ingrijpen, wat moet leiden tot een  efficiëntere bedrijfsvoering. 

Het monitoren van waarschuwingssignalen uit het voertuig stelt de fleetmanager in staat om tijdig te handelen. Hierbij valt te denken aan het terugroepen van het voertuig voor onmiddellijk onderhoud of het waarschuwen van de chauffeur. Hiermee worden kosten bespaard, zoals van het herstellen van motorschade of van het afslepen van het voertuig.

De veiligheid kan worden gewaarborgd door waarschuwingen over een lage bandenspanning, kritieke vloeistofniveaus of een onderhoud behoevend remsysteem. De prestaties van het transportbedrijf nemen toe door meer continuïteit, betrouwbaarheid en inkomsten.            

De Squarell Advanced Tell Tales oplossing bestaat uit maximaal 64 waarschuwingssignalen en is beschikbaar voor Euro 6 vrachtwagens en bussen.  Bestaande gebruikers van Squarell apparatuur kunnen eenvoudig uitbreiden door een OTA upload uit te voeren.

Eén reactie op “Squarell laat ook bij de fleetmanager een dashboardlampje oplichten

  • Jan

    Ook hier weer een gevalletje van hoe slimmer de machine hoe stommer de chauffeur.

    Of “if you pay peanuts, you get monkeys”.

    Met kwaliteits chauffeurs en dito beloning zijn zulke systemen dus overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer