fbpx Ga naar hoofdinhoud

St van den Brink voegt Volvo’s op LNG toe aan vloot

St van den Brink voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. Daarmee onderstreept het transportbedrijf uit Ermelo zijn focus op duurzaamheid en innovatie. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers en Volvo Trucks Nederland.

De order bestaat uit twaalf Volvo FM LNG 4×2-trekkers met 420 pk en twee Volvo FH LNG 4×2-trekkers met 460 pk. Aan de keuze voor LNG-trucks liggen meerdere redenen ten grondslag, legt eigenaar Alex van den Brink uit. Duurzaamheid en innovatie zijn al jaren onderdeel van de bedrijfsfilosofie van St van den Brink. Al in 2008 formuleerde het bedrijf de ambitie om de CO2-uitstoot met minimaal 20 procent te reduceren.

“We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener nemen wij onze verantwoordelijkheid en investeren wij continu in technieken die de CO2-uitstoot verminderen. De CO2-uitstoot van Volvo LNG-trucks is 20 procent lager in vergelijking met dieseltrucks dus dat sluit perfect aan bij onze ambitie. Andere reden om voor LNG-trucks te kiezen, is dat wij ons hiermee onderscheiden van andere transportbedrijven. Steeds meer klanten hechten daar waarde aan. Wij zetten bijvoorbeeld vier LNG-trucks in voor Baars & Bloemhoff, een landelijke leverancier in hoogwaardig decoratief interieur-plaatmateriaal. Zij vinden het uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk om het transport te verduurzamen”, licht Alex van den Brink toe.

Van den Brink wijst daarnaast op de financiële voordelen voor alternatieve aandrijflijnen. “De recente beëindiging van de accijnsteruggaveregeling was een domper, maar gelukkig lijkt het er nu sterk op dat de regeling in een of andere vorm wél gecontinueerd wordt. In Duitsland hoef je met een LNG-truck geen Maut te betalen en in Nederland komt er over een paar jaar een kilometerheffing voor vrachtwagens. Ik verwacht dat je dan met een LNG-truck minder hoeft te betalen.”

Chauffeurs zijn daarnaast enthousiast over het rijcomfort en de prestaties van de Volvo LNG-trucks. Dat de trucks worden aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe zonder in te leveren op rijeigenschappen, efficiency en betrouwbaarheid is een belangrijke reden voor Van den Brink om te kiezen voor Volvo’s LNG-oplossing. “Daarmee onderscheidt Volvo zich”, aldus Van den Brink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer