Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge over

Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep, verstevigt haar positie met de voorgenomen overname van de bedrijfswagenactiviteiten van de Sent Waninge Groep. Met de overname van Sent Waninge Bedrijfswagens breidt Bakker Bedrijfswagens haar activiteiten uit in Noord- en Oost-Nederland. Beide dealerbedrijven richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF en GINAF en bestelauto’s van de merken Fiat en Iveco.

De zes vestigingen van Sent Waninge (Assen, Emmen, Hengelo, Hoogeveen, Stadskanaal en Zwolle) worden toegevoegd aan de twaalf vestigingen van Bakker Bedrijfswagens (Amersfoort, Apeldoorn, Apeldoorn TRP, Barneveld, Doetinchem, Duiven, Ederveen, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel, Utrecht en Winterswijk). Naast de bedrijfswagenvestigingen worden ook het Schadeherstelbedrijf en Sent Waninge Techniek – beide gevestigd in Hoogeveen – overgenomen. Door deze overname wordt een bedrijf gevormd met circa 180 miljoen euro omzet en circa 425 medewerkers.

Jan Prins, algemeen directeur Sent Waninge Groep: ”Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd voor een gezond truckbedrijf. De verkoop van de bedrijfswagentak van Sent Waninge past goed in een consoliderende markt. Aangezien Sent Waninge Bedrijfswagens en Bakker Bedrijfswagens een aansluitend dealergebied hebben, is dit een mooie en logische stap.”

Tom van de Mosselaar, algemeen directeur Bakker Bedrijfswagens: ”Het familiebedrijf Sent Waninge heeft een vergelijkbare historie als de Bakker Groep en een grote reputatie als truck dealer bedrijf. Wij zijn enorm trots dat wij Sent Waninge Bedrijfswagens met haar hooggekwalificeerde medewerkers en specialistische kennis kunnen samenvoegen met ons bedrijf. Hierdoor ontstaat een bedrijfswagen dealer bedrijf, dat nog beter in staat is om de mobiliteitsvraagstukken van haar klanten op te lossen. Bovendien biedt de samenvoeging onze medewerkers unieke mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien.”

De logistieke bedrijven van de Sent Waninge Groep (Transportbedrijven Sent Waninge, Transpa Emmen en DGO Express) zullen de logistieke dienstverlening als Sent Waninge Groep zelfstandig onveranderd voortzetten. De Bakker Groep heeft naast de Bedrijfswagendivisie een Logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is gevestigd in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.

De overname van Sent Waninge door Bakker Bedrijfswagens moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer