Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfswagenverkoop maakt eindspurt

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in Europa is in november voor de derde maand op rij gestegen. De groei bedroeg 8,9 procent ten opzichte van november vorig jaar. Dat maakte brancheorganisatie ACEA donderdag bekend. Ook Nederland scoorde een plus van 8,1 procent.

MAN Euro 6 voor containervervoerder BCTNOver de eerste elf maanden van 2013 is er in Europa echter nog altijd 1,7 procent minder geregistreerd dan in 2012. Nederland ligt met 58.669 stuks 11,2 procent achter op vorig jaar. De maand november was goed voor alle segmenten. In het segment zware trucks (boven 16 ton) werden 964 voertuigen geregistreerd, een stijging van 34,8 procent. Ook in het segment met alle vrachtwagens was een stijging van 31,3 procent te zien. Kijken we naar het hele jaar voor het vrachtwagensegment, dan zien we met 10.340 geregistreerde vrachtwagens een daling van 4,0 procent in het aantal registraties.

De plotselinge eindspurt in registraties heeft ongetwijfeld te maken met de vraag naar Euro 5 trucks nu dat nog kan. Of de sterke vraag naar Euro 5 nog voldoende is om wellicht op Europees vlak een gelijk of zelfs betere verkoop dan in 2012 te behalen, zien we begin volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer