Ga naar hoofdinhoud

Eerste Volvo FM’s voor Omoda

Fashion retailer Omoda restylet zijn wagenpark met een Volvo FM-bakwagen en een Volvo FM-trekker. Het zijn de eerste Volvo-trucks voor Omoda, dat werkt vanuit Zierikzee. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Goes.

Omoda heeft 34 winkels in Nederland en een vestiging in Antwerpen. Transport en logistiek heeft het bedrijf in eigen hand. Met een vloot van vier trucks en een bestelbus worden de winkels bevoorraad. “Vanuit ons centrale magazijn in Zierikzee rijden we vaste routes”, zegt Pieter van der Paauw, logistiek manager van Omoda. “Elke winkel beleveren we drie tot vier keer per week. Door het transport zelf te doen hebben we maximale controle over onze logistiek, maar ook de flexibiliteit om snel te schakelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook eenvoudig voorraden tussen winkels uitwisselen.”

Keuze voor kwaliteit

Omoda zet voor distributie nu ook een Volvo FM 330 4×2-bakwagen en een Volvo FM 380 4×2-trekker in. “We hebben verschillende merken met elkaar vergeleken”, zegt Van der Paauw. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Volvo vanwege de kwaliteit van de trucks en de goede samenwerking met de dealer. Volvo staat bekend als een toonaangevend merk en past goed bij wie wij zijn en wat we willen uitstralen. Deze trucks zijn rijdende reclame voor ons bedrijf. Bij de keuze voor de Volvo FM hebben we ons laten adviseren door Bluekens Truck en Bus. De Volvo FM is, vooral door de lage instap, echt een distributietruck. De Volvo FM-bakwagen is vervanging, de Volvo FM trekker-opleggercombinatie is nieuw en zetten we in voor het beleveren van de winkels die verder weg liggen van ons hoofdkantoor in Zierikzee.”

Comfort voor de chauffeur

Met het oog op de inzet in de binnenstad zijn de trucks uitgerust met het Visibility Plus-pakket, met onder meer een dodehoekcamera in de spiegelsteun. De Volvo FM-bakwagen heeft daarnaast een 360 graden camera voor extra veiligheid en zicht. Ook in de cabine ontbreekt het chauffeurs aan niets. Voor maximaal comfort zijn de trucks voorzien van lederen bekleding, een luchtgeveerde vooras en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering.

Spuitwerk, service en meer

De trucks zijn opgebouwd en afgeleverd door Bluekens Truck en Bus in Goes. Het spuitwerk is gedaan door de eigen spuiterij van Bluekens in Goes. Van der Paauw: “Als het gaat om trucks willen we worden ontzorgd door de dealer. Groot voordeel van Bluekens Truck en Bus is dat we alles wat we nodig hebben voor ons rijdend materieel bij één partij kunnen onderbrengen: financiering, verzekering, onderhoud. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld een Volvo Gold Onderhoudscontract afgesloten. Verder heeft Bluekens expertise op het gebied van elektrisch rijden. Veel van onze winkels zitten in binnensteden en daar gaat distributie veranderen. Dat gaat veel meer elektrisch worden. Met Bluekens hebben we een partner die ons ook op dat terrein kan adviseren en helpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer