ESA Trucks nieuwe dealer van Tatra • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ESA Trucks nieuwe dealer van Tatra

Het Noord-Nederlandse ESA Trucks heeft een dealercontract getekend met de Tsjechische truckfabrikant Tatra.

In 2014 is DAF een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Tatra. In de samenwerkingsovereenkomst is overeengekomen dat DAF haar cabines en motoren gaat leveren aan Tatra. “Al sinds de jaren vijftig is ESA dé dealer van DAF in het Noorden”, vertelt Wim van Nispen, algemeen directeur van ESA Trucks. “Mede door onze jarenlange relatie met DAF en de samenwerkingsovereenkomst van DAF met Tatra was het voor ons een logische stap om ook Tatra dealer te worden.”

Tatra is voornamelijk gespecialiseerd in off-road vrachtwagens. In 2011 is de productielijn Tatra Phoenix gepresenteerd. De Tatra Phoenix staat bekend om het unieke Tatra chassis, de moderne DAF cabine, PACCAR motor en ZF en Allison versnellingsbakken. Van Nispen: “Door de combinatie van DAF en PACCAR componenten kunnen wij onze klanten een fullservice-dienstverlening garanderen. Wij bieden alle diensten onder één dak aan, waardoor wij een hoge inzetbaarheid van de voertuigen kunnen garanderen. Dat is waar het om draait in de transportwereld.”

In 1927 is ESA Trucks opgericht. Meer dan 90 jaar later is ESA Trucks uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en dé bedrijfswagendealer van DAF, Fiat Professional, GINAF en Fassi autolaadkranen en dus nu ook voor Tatra. Het dealercontract met Tatra behelst voor ESA Trucks de provincie Groningen en Friesland. De ESA-vestiging in Drachten zal verantwoordelijk zijn voor onderhoud en reparatie van Tatra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer