Ga naar hoofdinhoud

Goodyear lanceert E-casingmodule

Goodyear Dunlop lanceert haar nieuwe online toepassing E-casing. Daarmee biedt de bandenfabrikant een programma voor een vlot beheer van de bandkarkassen en bandvernieuwingsaanvragen. Per direct activeert Goodyear maar liefst 346 dealers op E-casing.

Banden retreadIn plaats van een versleten band te vervangen door een nieuwe band, verkiezen meer en meer fleet managers er voor om over te stappen op het 4-levensconcept, dat loopt van een nieuwe band naar herprofileren, daarna koud- of warmvernieuwing en vervolgens opnieuw herprofileren.

Om aan de toenemende vraag te voldoen, breidt Goodyear Dunlop het vernieuwingsgamma steeds verder uit. Het profiel van de nieuwe Goodyear  trailerband voor regionale toepassingen, RHT II 385/65R22,5, is binnenkort eveneens beschikbaar in warmvernieuwingsversie. De band is tot 30 procentslijtvaster dan zijn voorganger, beschikt over een hoge robuustheid (minder kans op lekrijden), presteert zeer goed op nat wegdek en heeft een lage rolweerstand (brandstofbesparing).  Ook het NextTread-gamma, het bandenvernieuwingsgamma voor alle merken, wordt uitgebreid met de 60-series.

 Een belangrijke voorwaarde voor het 4-levensconcept is de kwaliteit van het karkas. Enkel wanneer het karkas in goede staat is, komt het in aanmerking voor koude of warme bandvernieuwingstoepassingen. Per jaar worden een paar duizend karkassen aangemeld door klanten bij Goodyear Dunlop. Ongeveer 16 procent dient afgekeurd te worden omwille van teveel reparaties en nagelgaten, hielschade en oxidatie van de gordels ten gevolge van inrijdingen. Het klassiek karkasbeheer brengt voor de klant het nodige papierwerk met zich mee en een aanvraag kon in bepaalde gevallen lang duren.  

De nieuwe tool van Goodyear Dunlop maakt het voor  truckdealers mogelijk om eenvoudig en snel het beheer van karkassen en aanvragen tot bandvernieuwingen op te nemen en op te volgen. De dealer meldt een karkas aan in E-casing binnen het Goodyear Dunlop bestelsysteem (TirePortal), vervolgens zet het systeem automatisch een aantal processen in gang in verband met het ophalen, keuring en bandvernieuwing van het betrokken karkas. Er zijn diverse mogelijkheden binnen E-Casing:
– Casing Exchange: de klant schrijft het karkas in, het karkas wordt opgehaald, gekeurd en aangekocht door Goodyear Dunlop. De klant krijgt een corresponderende vernieuwingsband teruggeleverd en betaalt de vernieuwingsband min de karkaswaarde;
-Customer owned casing (2013): het wagenpark/de dealer opteert voor een bandvernieuwing op zijn eigen karkas, het karkas wordt opgehaald, gekeurd in de GY DU warmvernieuwingsfabriek, de corresponderende vernieuwingsband wordt geproduceerd en teruggeleverd bij de klant. De klant betaalt enkel het vernieuwingsproces;
– Casing purchase: de klant schrijft het karkas in, het karkas wordt opgehaald, gekeurd en aangekocht door Goodyear Dunlop. Het karkas kan ingezet worden voor andere klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer