Piepjong Den Engelsen overleefde Corona en gaat vol energie verder • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Piepjong Den Engelsen overleefde Corona en gaat vol energie verder

Een jaar na de start van Den Engelsen Bedrijfswagens als MAN-dealer voor zuidoost Nederland en VW Bedrijfswagendealer in Eindhoven, is directeur/eigenaar Michel den Engelsen ondanks de Corona-crisis nog even positief als voorheen. “Natuurlijk zijn wij als bedrijf ook geraakt door de gevolgen van het virus. Maar wij hebben de uitdagingen vooral als kansen gezien, onze organisatie op orde gehouden en zelfs versterkt. We staan goed gesteld om de nieuwe generatie MAN trucks vol energie in de markt te zetten”, aldus Den Engelsen, die optimistisch is over de toekomst. 

Michel den Engelsen

Toen Michel den Engelsen in augustus vorig jaar de MAN dealerbedrijven in Eindhoven, Nijmegen, Venlo en Stein, en het VW Bedrijfswagencentrum in Eindhoven overnam, was er van Corona nog helemaal geen sprake. Laat staan dat iemand stil stond bij de menselijke en economische gevolgen van zo’n virus. Zeven maanden later was de lockdown een feit, kwamen er geen nieuwe trucks en bestelwagens meer van de band en viel voor een aantal klanten het werk volledig weg. Geen werk, geen kilometers, geen onderhoud dus geen werkplaatsbezoek. Bovendien dreigden al snel de eerste faillissementen. “Dat was zeker even schrikken”, blikt Michel terug. “Ik weet nog dat we de eerste mail kregen van een grote vervoerder, die aankondigde dat hij zijn rekeningen maar even niet meer betaalde. Dan moet je toch even goed nadenken hoe je daarmee omgaat. Even tot tien tellen.”

Terwijl andere dealerbedrijven de betalingscondities aanscherpten en de openingstijden van de werkplaatsen terugschroefden en zelfs op zaterdag de poorten sloten, bleef bij Den Engelsen Bedrijfswagens alles bij het oude. “Wij hebben vanaf het begin heel goed contact gehouden met onze klanten, steeds gekeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en waar nodig met de klant meegedacht om tot oplossingen te komen. En de klanten waren ook bereid om met ons mee te denken. Die loyaliteit over en weer is cruciaal in uitdagende tijden”, benadrukt Den Engelsen. “Dat geldt overigens ook voor onze medewerkers. Wij konden steeds op iedereen rekenen. Overigens hebben wij ook niemand vanwege minder werkaanbod hoeven te ontslaan. Sterker nog, wij hebben de afgelopen maanden zelfs mensen aangenomen, ook in ons verkoopteam. En we hebben nog eens goed naar onze organisatie en processen gekeken en efficiencyslagen gemaakt waar mogelijk. Daardoor staan we er nu nog sterker voor dan een jaar geleden”, benadrukt Den Engelsen, die eerlijk toegeeft dat hij de voor dit jaar geplande omzet- en winstcijfers niet zal halen.

Michel den Engelsen

“De groei die wij in het business plan voor ogen hadden loopt natuurlijk wat vertraging op. Maar we mogen niet klagen en samen met ons management team zijn we heel positief over de toekomst. Over een langdurige recessie willen wij het sowieso niet hebben. De economie is niet stilgevallen. Kijk maar eens hoeveel trucks en bestelwagens er alweer op de weg zitten. We moeten wellicht nog wat harder werken, nog wat beter ons best doen voor de gunst van de klant. Maar dat doen wij van harte. En met een enthousiast team. De vraag naar bestelwagens van Volkswagen en MAN loopt goed door. En met de geheel nieuwe generatie MAN trucks hebben wij onze klanten ook een super product te bieden. Trucks die onze klanten helpen om de operationele kosten te verlagen en die de chauffeur een fantastisch comfort bieden. Reden genoeg om ondanks alles de toekomst optimistisch tegemoet te zien. Met een eersteklas productenprogramma en de service die de klant van ons gewend is, gaan we voor groei”, aldus een enthousiaste Den Engelsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer