Ga naar hoofdinhoud

Renault Trucks lanceert preventief onderhoudsprogramma

Start & Drive Excellence Predict is de naam van het preventieve onderhoudsprogramma dat Renault Trucks in de markt zet. Het onderhoudsprogramma is twee jaar lang getest in twaalf landen en moet maximale uptime garanderen aan klanten van Renault.

Volgens Renault Trucks hebben de testen uitgewezen dat Start & Drive Excellence Predict de stilstand van de vloot halveert. Het is gebaseerd op een uitgekiend onderhoudsschema en analyse van de data die het voertuig zelf naar de dealer stuurt.

Om de prestaties van het voertuig te garanderen, biedt Renault Trucks een op maat gemaakt onderhoudsschema dat is aangepast aan het specifieke gebruik van elke vrachtwagen. Om het leven voor de klant eenvoudiger te maken en vanaf het begin kosten te besparen, is het de dealer die onderhoudstaken plant en uitvoert en het papierwerk afhandelt.

Dankzij voertuigconnectiviteit en realtime telematische rapporten over kilometerstand, motoruren en brandstofverbruik, kunnen onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig worden gepland en automatisch eenmaal per week worden bijgewerkt.

Ongepland onderhoud is vaak duurder en gaat gepaard met langere downtime, maar met Start & Drive Excellence Predict ontvangen dealers elke drie dagen een update over de staat van slijtage van belangrijke onderdelen (luchtdroger, remblokken, koppelingsschijven, accu).

Dit betekent dat slijtage zorgvuldig kan worden gecontroleerd en geanalyseerd en als er abnormale of voortijdige slijtage wordt gedetecteerd, neemt de dealer onmiddellijk contact op met de klant.

Wanneer een klant zich aanmeldt voor Start & Drive Excellence Predict, worden de foutcodes van de kritieke componenten van hun voertuig verzonden naar een bewakingsplatform in Gent in België. Dankzij aangesloten sensoren wordt 80 procent van de belangrijkste componenten die verantwoordelijk kunnen zijn voor de uitval van voertuigen (exclusief opleggers/aanhangers en banden) continu gemonitord. Als een afwijking wordt gedetecteerd, waarschuwt het bewakingsplatform onmiddellijk de dealer die contact met de klant opneemt om het voertuig te laten binnenkomen, waardoor het risico van een mogelijke storing wordt geëlimineerd. De dealer controleert eerst of er onderhoudswerkzaamheden zijn gepland om zeker te weten dat de vrachtwagen zo weinig mogelijk tijd doorbrengt in de werkplaats.

Het preventieve onderhoud  is het resultaat van een project dat sinds 2017 loopt. Het maakt gebruik van de kracht en expertise van het Renault Trucks-netwerk. Na een jaar in Frankrijk en Tsjechië te zijn getest, werd de oplossing in 2019 in twaalf Europese landen geïmplementeerd. Momenteel worden a; ongeveer 10.000 voertuigen beschermd door een Start & Drive Excellence Predict-contract.

Het aanbod is beschikbaar op Renault Trucks T en T High series. C- en K-modellen zullen profiteren van de dienst in 2020. Er zijn overigens diverse versies van Start & Drive Excellence. De Predictversie maakt onderdeel uit van het uitgebreide service-aanbod. Start & Drive Reference, Start & Drive Performance en Endurance zijn bedoeld voor vrachtwagens ouder dan 5 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer