Ga naar hoofdinhoud

Stern en Pouw samen verder

De samenvoeging van de Mercedes-Benz activiteiten van Stern Groep en Pouw Automotive Groep in Stern Auto is afgerond. Dat maakte de Stern Groep vrijdagmorgen bekend. Onderzocht wordt of deze samenvoeging aanleiding kan zijn voor verdergaande samenwerking tussen beide ondernemingen. De gesprekken verlopen in een constructieve sfeer. Verwacht wordt daarover binnen enkele maanden nadere mededelingen te kunnen doen.

Stern MercedesBegin september werd reeds bekend gemaakt dat de beide automotive groepen in onderhandeling waren gegaan over de samenvoeging van de Mercedes-Benz en smart activiteiten in Stern Auto. Deze transactie is daarvan het resultaat. Gezien de omvang van beide ondernemingen is de bedrijfscombinatie gemeld aan de mededingingsautoriteiten.

Stern Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Stern Auto met 11 Mercedes-Benz dealervestigingen in Amsterdam (2), Amstelveen, Almere, Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Amersfoort, Nijkerk, Ede en Veenendaal. Stern Auto vertegenwoordigt Mercedes-Benz personenwagens, lichte bedrijfswagens en trucks. Stern Auto realiseerde in 2012 een omzet exclusief BTW en BPM van 218 miljoen euro en had 416 werknemers (376 fte’s) in dienst. De afzet nieuwe personenauto’s in 2012 bedroeg 1.742 stuks, terwijl het aantal lichte bedrijfswagens 1.165 en het aantal vrachtwagens 128 was.

Pouw Automotive Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Pouw Stemerdink met 1 vestiging in Veenendaal. Zij vertegenwoordigt in die vestiging Mercedes-Benz personenauto’s en lichte bedrijfswagens (alleen after sales) en richt zich met name op het premium segment met een klantenkring in heel Nederland. Pouw Stemerdink realiseerde in 2012 een omzet exclusief BTW en BPM van 42 miljoen euro en had 48 werknemers (37 fte’s) in dienst. De afzet nieuwe personenauto’s in 2012 bedroeg 331 stuks.

Stern Auto is een van de grootste Mercedes-Benz dealerbedrijven van Nederland en wordt geleid door Arnoud Zuijdendorp. De vestiging van Stern Auto in Ede zal direct geïntegreerd worden in de Pouw vestiging in Veenendaal en daardoor zullen al op korte termijn aanmerkelijke synergie voordelen gerealiseerd worden. Het Mercedes-Benz marktaandeel in Nederland neemt door de transactie toe tot circa 20 procent voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Bij trucks blijft het marktaandeel vooralsnog bescheiden met circa 7,5 procent. De samenvoeging betekent een verdere versteviging van de positie van Stern Auto, met name in het premium segment, en heeft direct een positief effect op het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer