Van Tilburg Bastianen bestaat 85 jaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Tilburg Bastianen bestaat 85 jaar

De Van Tilburg Bastianen Groep (TB), onder meer dealer van DAF Trucks), bestaat woensdag 13 februari precies 85 jaar.

Het begon destijds allemaal met de “oude” heer van Tilburg die als hoefsmit de snelle ontwikkelingen in de auto-industrie onderkende, besloot zijn monteursdiploma te gaan halen en vervolgens een kleine garage kocht aan de van Ginnekenweg in Breda. Inmiddels is TB uitgegroeid tot een groot bedrijf dat zowel auto’s als trucks verkoopt en onderhoudt, met ongeveer 700 medewerkers in ruim 20 vestigingen verspreid over Nederland en Polen.

De derde generatie is inmiddels aan zet. Marie-Anne Bastianen trad in 2007 in de voetsporen van haar vader. En in al haar overwegingen richt ze zich net als haar vader en grootvader op het ontwikkelen van langetermijn relaties en laat ze de stem van de medewerker zwaar meetellen. Directeur Thomas Martin van TB vertelt: “Wat het familiebedrijf TB kenmerkt is haar loyaliteit naar klanten en medewerkers, maar ook naar de merken die ze voeren (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en DAF Trucks).”

De afgelopen 85 jaar zijn veel ontwikkelingen geweest, maar in de basis is er volgens Marie-Anne Bastianen weinig veranderd: de medewerkers zijn nog steeds het kapitaal van TB. “Bij ons is groei voor iedereen belangrijker dan het maximaliseren van winst.” Martin vult aan: “TB heeft gedreven medewerkers die elke dag er een eer in scheppen om de klant naar volle tevredenheid te willen bedienen. Zij werken dan ook stuk voor stuk vanuit passie en hebben een goede relatie met de familie en de familie met hen.”

Marie-Anne Bastianen: “We hebben ons nooit verloren in te veel partners en hebben nooit gespeeld met de loyaliteit. We weten wat onze kracht is en waar we groot in zijn geworden. Door de familie weten we ook wat het gekost heeft om het te laten zijn wat het nu is.”

Het 85-jarig bestaan wordt groots gevierd, want TB wil iets terug doen voor haar medewerkers, de klanten, de leveranciers en de stad Breda. Op woensdag 13 februari klinkt het startschot voor een jaar vol met activiteiten, acties en verrassingen.

De behoeften van klanten veranderen en de voertuigen worden steeds slimmer. Innovaties en ontwikkelingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat auto’s en trucks in de toekomst zelfstandig kunnen rijden en nieuwe updates van software op afstand kunnen worden geïnstalleerd. “Wij helpen onze klanten met het onderhouden van de steeds complexer wordende voertuigen en begeleiden hen bij ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe aandrijftechnieken zoals op energie en waterstof. Evenals 85 jaar geleden staat de wereld weer voor grote veranderingen in mobiliteitsoplossingen, maar wat niet zal veranderen is de loyaliteit van TB naar haar klanten”, belooft Thomas Martin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer