Ga naar hoofdinhoud

Verkoopstart Ford F-Max in West-Europa

De International Truck-of-the-Year 2019, de Ford F-Max, is nu ook te koop in West-Europa. Nadat Ford Trucks eerst vooral de Oost-Europese landen bevoorraadde met de F-Max, is nu West-Europa aan de beurt. Afgelopen week werden contracten afgesloten met dealers in Portugal en Spanje.

Het winnen van de International Truck of the Year Award heeft Ford Trucks geen windeieren gelegd. De award heeft gewerkt als vliegwiel; de vraag naar de Ford is groot. Zo groot zelfs dat Ford Trucks haar plannen voor een marktentree in West-Europa naar voren heeft gehaald.

 In Lissabon stelde Ford Trucks OneShop aan als distributeur voor Portugal. Vier dealers zouden komend jaar moeten worden aangesteld in Porto, Leira, Algarve en Viseu. In Spanje is Autumotive Hispania aangesteld als importeur/distributeur. Daarmee heeft Ford meteen negen locaties in Spanje. Overeenkomsten voor distributie in Italië en Frankrijk staan op de agenda voor de komende maanden. Over een marktvertegenwoordiger in Nederland voor Ford Trucks is vooralsnog niets bekend.

“De F-Max is een succesverhaal. Niet alleen door het winnen van de ITOY-award, maar tevens doordat er vraag is naar deze truck, hij heeft ontegenzeggelijk het momentum. We gaan er echt stappen mee maken. De F-Max wordt nu verkrijgbaar in West-Europa, in 2023 moeten we dekking hebben in heel West-Europa. In heel de wereld moet de F-Max dan in 80 landen verkrijgbaar zijn. Europa moet uiteindelijk echter goed zijn voor de helft van alle internationale sales”, aldus Haydar Yenigün, CEO van Ford Otosan.

Voor aftersales is een overeenkomst afgesloten met TIP Trailer Services. Ook in Nederland is daarvoor al een servicepunt beschikbaar, Toscon in Maasdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer