Vertekend beeld bij opleving Europese bedrijfsautomarkt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vertekend beeld bij opleving Europese bedrijfsautomarkt

De registraties van nieuwe bedrijfsauto’s in Europa over de afgelopen maand zijn maar marginaal gestegen, in weerwil van de positieve geluiden in sommige (vak)media. Vooral het segment onder de 3,5 ton groeide flink, bij de vrachtwagens was er amper groei in registraties. In Nederland bleven de registraties ook in september achter op 2019.

In heel Europa stegen de registratie voor bestelauto’s, trucks en bussen van 144.355 in september 2019 naar 163.512 in september 2020. Een stijging van 13 procent, die echter grotendeels op het conto komt van de bestelauto’s. Daar was Europawijd een groei te zien van 15 procent. In Nederland bedroeg de groei 2,7 procent, maar ook over heel 2020 staat ons land nog altijd op 25,1 procent achterstand.

September was op zich geen slechte maand voor truckregistraties in Nederland. Met 977 nieuw geregistreerde trucks lagen de registraties maar 2,5 procent lager dan in september vorig jaar. In grote landen als Spanje, Duitsland en Italië waren eindelijk weer eens stijgingen te noteren. Over heel 2020 gezien ligt Nederland maar liefst 35,4 procent achter op de registraties van 2019, met slechts 8.245 nieuw geregistreerde trucks tot en met september. Daarmee doet ons land het nog slechter dan het Europees gemiddelde, dat op een achterstand van 32,8 procent staat. In heel Europa werden tot en met september 175.857 nieuwe vrachtwagens geregistreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer