Ga naar hoofdinhoud

Voorzichtige start NL’se truckmarkt in 2021

Er zijn in Nederland in januari van dit jaar 1353 nieuwe vrachtwagens geregistreerd. Dat is 10,6 procent minder dan in januari 2020, toen er 1514 nieuwe trucks werden weggezet. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van fabrikantenkoepel ACEA.

De start van de truckverkoop in Nederland van dit jaar mag dan minder goed zijn dan die van vorig jaar, gezien de onzekere economische omstandigheden is het nogal altijd redelijk. Het is in ieder geval in lijn met andere Europese landen, die over het algemeen ook allemaal een teruggang in registraties laten zien. In heel Europa (en we pakken het VK er ook maar even bij) werden in totaal in januari 26.469 nieuwe trucks verkocht, een daling van 7,7 procent ten opzichte van januari 2020. Het segment zware trucks (boven 16 ton) maakte in Nederland een vergelijkbare start van 2021 mee als het totale trucksegment.

In januari van dit jaar werden er in Nederland 6993 nieuwe bestelauto’s geregistreerd. Dat is weliswaar 48 stuks minder dan in januari van 2020, een procentuele daling van 2,1 procent, maar gezien de gevolgen van de COVID-19 pandemie en de onzekere economische vooruitzichten mag dit resultaat gewoon goed worden genoemd.

Nederland presteert ook beter dan de gemiddelde verkoop in Europa. In heel Europa werden in januari 116.177 nieuwe bestelauto’s geregistreerd, een daling van 7,1 procent ten opzichte van januari 2020 (125.017 registraties).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer