fbpx Ga naar hoofdinhoud

VDO en MECS versterken elkaar in OEM-markt

VDO, onderdeel van Continental Automotive ging recent een distributieovereenkomst aan met MECS (Mechanical Electronical Control Systems BV) in Sliedrecht. MECS gaat vanaf heden VDO ondersteunen bij de verkoop en distributie van VDO/Continental systemen en componenten op het gebied van Vehicle Electronics. Samen maken de bedrijven innovatie toegankelijk voor een groot aantal OEM-bedrijven en TIER-1 leveranciers op het gebied van voertuig- en machinebouw in de Benelux.

VDO TruckYaVDO heeft samen met het moederbedrijf Continental een veelomvattend programma producten voor de Vehicle Electronics markt. Naast afleesinstrumenten en dashboards, ontwikkelt en maakt het bedrijf o.a. sensoren, pedalen, controlesystemen, actuatoren en meer. Paul van den Boogaard, Sales Manager Automotive & Industrie bij VDO: “VDO/Continental is in de markt vooral bekend als fabrikant van afleesinstrumenten voor de automotive industrie en tachografen voor de transportsector. Maar we doen nog veel meer. Onze klanten zijn voor een groot deel multinationals, OEMs die voertuigen en machines bouwen voor een wereldwijde afzetmarkt. Door onze samenwerking met MECS boren we nieuw terrein aan. MECS verzorgt de distributie van een scala aan systemen en componenten voor met name middelgrote en kleine machine- en voertuigbouwers in de Benelux. Dat is een segment waarin wij met onze producten veel kunnen betekenen en onze activiteiten willen uitbreiden.”

Dennis van den Heuvel, sales & marketing coordinator MECS: “Vanzelfsprekend voegen wij graag een innovatieve partij zoals VDO/Continental toe aan ons portfolio. Het stelt ons in staat om continu te vernieuwen en altijd het beste antwoord te hebben op de vragen van onze klanten. Het programma van VDO/Continental past uitstekend in onze activiteiten op het gebied van offroad-automotive en industrie. Samenwerken betekent ook dat we gericht kunnen ontwikkelen op wat er speelt in de markt.”

Rob Tamse, managing director VDO: “Ik ben erg blij met de samenwerking met MECS. Ik denk dat we als specialisten, met elkaar, de Nederlandse OEM-markt echt vooruit kunnen helpen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer