Ga naar hoofdinhoud

Verklaring omtrent Gedrag verplicht voor APK-keurmeesters

Wie vanaf 1 april 2016 het examen apk-keurmeester wil doen, moet naast een kopie van het diploma vooraf ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Dat meldt Bovag.Daarmee zeggen RDW en IBKI de kwaliteit van de apk verder te willen verhogen. Bij een aanvraag van een VOG wordt gekeken naar alle functieaspecten die voor de apk van belang zijn.

APK- en diagnoseteststraat voor Van den Broek LogisticsDe aanvrager dient het volledig ingevulde formulier in bij de gemeente. De gemeente controleert de identiteit, de volledigheid van het formulier en int het tarief (vanaf 1 maart 2016:  41,35 euro). De aanvrager ontvangt de VOG en stuurt het origineel op naar IBKI samen met een kopie van het vereiste diploma. IBKI controleert de documenten en meldt – als alles in orde is – aan de aanvrager dat hij zich online kan inschrijven voor het examen apk-keurmeester.

De VOG mag niet ouder zijn dat 6 maanden. Voor een eventueel herexamen na die termijn, dient de kandidaat een nieuwe VOG te overleggen. Het advies aan kandidaten en opleiders is om de VOG aan te vragen vóór de opleiding start, zodat de kandidaat zeker weet dat hij kan deelnemen aan het examen. De maatregel geldt voorlopig alleen voor nieuwe apk-keurmeesters, voor de bestaande keurmeesters blijft vooralsnog alles bij het oude.

De verplichting rond Verklaring omtrent Gedrag komt ongeveer tegelijk met de landelijke ophef over de soms niet heel correcte handelswijze van APK-keurmeesters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer