Vijftien nieuwe Volvo’s voor Van der Linden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijftien nieuwe Volvo’s voor Van der Linden

Maar liefst vijftien nieuwe Volvo trucks in verschillende uitvoeringen zijn de afgelopen anderhalf jaar afgeleverd aan Van der Linden Groep. Het bedrijf uit Waalwijk bouwde in 2017 een nieuw pand op in Waalwijk en investeert fors in de toekomst. De trucks werden opgebouwd bij en afgeleverd door BAS Truck Center in Veghel.

Transportbedrijf J. van der Linden is sinds 1941 actief in de transportsector. Onder de noemer Van der Linden Groep vallen inmiddels naast het Transportbedrijf ook Furniture Logistics Waalwijk (FLOW – Meubellogistiek) , Regionaal Overslag Centrum Waalwijk (ROC Waalwijk – logistiek Zeecontainers) en Van der Linden Express (Spoedtransport). Iedere tak heeft zijn eigen specialisatie en ze zijn aanvullend op elkaar binnen de Van der Linden Groep.

Met het oog op continuïteit en kwaliteit werd het wagenpark uitgebreid met vijftien nieuwe Volvo trucks. In verband met de diversiteit aan werkzaamheden werden de trucks in verschillende uitvoeringen geleverd, optimaal aangepast aan de inzet voor elk bedrijfsonderdeel. Onder andere: meerdere Volvo FH 460pk 4×2 trekkers voor internationaal transport, een Volvo FH 500 6×2 met kraan, een tweetal Volvo FH 460 6×2 trekkers voor speciaal transport, een Volvo FM 410pk 4×2 ADR-Tank trekker voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en Volvo FM 370pk 4×2 trekkers (LZV-uitgevoerd) voor het transport van meubels.

Bij de keuze voor Volvo trucks en de verschillende productopties speelden de chauffeurs een belangrijke rol. Sander van der Linden, algemeen directeur Van der Linden Groep, licht toe: “De chauffeurstevredenheid met Volvo is zeer groot. De nieuwe trekkers zijn uitgerust met Dynamic Steering en de laatste serie is voorzien van I-Parc Cool. Daardoor is het enthousiasme onder de chauffeurs nog verder gestegen.”

Trucks en chauffeurs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom werd bij elke aflevering een vehicle hand-over en aflevertraining door BAS Truck Center verzorgd. Op locatie bij Van der Linden in Waalwijk werden de chauffeurs getraind. Doel van de training is om de kennis van de Volvo truck te vergroten om zo nog efficiënter en tegen lagere (brandstof) kosten te kunnen werken. Sander van der Linden: “Een juiste aflevertraining bij een nieuwe vrachtauto vinden wij van groot belang. Gezien de snelle productontwikkelingen en nieuwe veiligheidstechnieken op de hedendaagse auto’s is het ook voor de ervaren chauffeur veelal toch weer wat nieuws wat ze te horen krijgen.”

De samenwerking tussen Van der Linden BAS Truck Center bestaat al jarenlang. Sander van der Linden: “Door het goede contact met de mensen bij BAS, vanaf het moment van aankoop tot het aftersales traject gedurende de verdere levensduur van een auto, worden vragen altijd correct en veelal proactief opgepakt en dat werkt voor ons zeer prettig.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer