AA-Equipment levert Contintental deeltjesteller • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AA-Equipment levert Contintental deeltjesteller

AA-Equipment Support breidt haar partnerschap met VDO-Continental uit met het importeurschap van de complete emissielijn van Continental met de in eind 2020 aangekondigde deeltjesteller. Nu deze DX280 DC Advanced deeltjesteller door het Nederlands Meetinstituut (NMi) gecertificeerd is en het benodigde huiswerk rondom de dienstverlening is gedaan, kan AA-Equipment starten met de verkoop van dit doordachte apparaat inclusief de bekende roetmeter- en viergastester-lijn.

Dankzij dit importeurschap biedt AA-Equipment nu een complete DPF-dienstverlening van diagnoseapparatuur, DPF-reiniging tot en met technische ondersteuning betreffende DPF-gerelateerde uitdagingen voor automotive personenauto-, bestelauto- en truckwerkplaatsen. AA-Equipment Support is dé partner op het gebied van roetfilters (DPF), zowel vóór, tijdens als na de deeltjestest.

Vanaf 1 juli 2022 moeten bedrijven die Euro-5 en Euro-6 voertuigen keuren en controleren op de aanwezigheid en werking van een DPF, beschikken over een deeltjesteller. Met de uitbreiding van deze APK-eis komt er volgens directeur Chris Kimman van AA-Equipment Support veel op deze bedrijven af. “Terwijl de roet- en viergastest dikwijls niets of nauwelijks iets opleverde, zijn wij ervan overtuigd dat met de deeltjestest wel degelijk goed geld te verdienen valt.”

“Dat geld valt te verdienen in het preventief onderhouden van het roetfilter en het vroegtijdig signaleren of er iets aan de hand is met het verbrandingsproces. Daarnaast is er geld te verdienen aan het reinigen of vervangen van het filter. Wel zo fijn als je met de deeltjesteller ook diagnose kunt stellen en je een partner achter je hebt staan die er energie van krijgt om je op alle vlakken vooruit te helpen”, aldus Kimman.

De toevoeging van de deeltjesteller is volgens Kimman een belangrijke aanvulling op het productgamma van AA-Equipment Support. “Als leverancier van diagnose en onderstel gerelateerde werkplaatsequipment, leveren we alles wat de automotive werkplaats nodig heeft om voertuigen te kunnen diagnosticeren, onderhouden en repareren. Daar hoort natuurlijk ook een gedegen emissietest lijn met een deeltjesteller bij.”

AA-Equipment Support is een leverancier die naar eigen zeggen verder gaat dan het leveren van equipment. AA-Equipment traint en ondersteunt technici met praktijkervaring, technische (OEM) informatie en oplossingen op het moment dat hij of zij dit nodig heeft. “Onze dienstverlening stopt dus niet na het afleveren van de equipment. De investering moet renderen. Ons CLEVER DiagnostiX supportteam staat ervoor klaar om de technicus te helpen op het moment dat hij of zij tegen een uitdaging aanloopt en niet snel tot een oplossing kan komen”, aldus Kimman.

De Continental DX280 DC Advanced deeltjesteller meet fijnstof eenvoudig, snel en efficiënt. Dankzij de innovatieve Diffusion Charge (DC) meettechniek zijn meetresultaten uiterst betrouwbaar. De feitelijke meting, inclusief opwarmen, is al binnen slechts ca. 30 seconden voltooid.

De Continental DX280 DC Advanced deeltjesteller voldoet aan de technische specificaties van de Nederlandse APK-regelgeving en is voorbereid op toekomstige aanscherpingen voor bijvoorbeeld benzinemotoren. Deze robuuste tester, die een stresstest heeft doorstaan van ruim 20.000 tests, is ontworpen voor intensief dagelijks gebruik in personenauto-, bestelauto- en truckwerkplaatsen en APK keuringsstations.

De Continental DX280 DC Advanced deeltjesteller heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie, is NMi goedgekeurd (goedkeuringsnummer T8987) en is geschikt voor APK-deeltjestest bij personenauto’s, bestelauto’s, trucks en bussen (APK 1 en APK2). Ook is hij voorbereid voor (toekomstige) benzine-meting. De deeltjesteller is leverbaar als standalone deeltjesteller, met of zonder werkplaatsbestendige tablet, of als onderdeel van het Continental CCP800 Emissie Analyse Station en met de mogelijkheid om uit te breiden tot compleet diagnosestation incl. de modernste diagnose-software en Pico oscilloscoop.

Als tijdens een meting te veel roetdeeltjes gemeten worden, is er iets met het voertuig aan de hand. In de meeste gevallen gaat er iets fout tijdens het verbrandingsproces. Met de complete DPF-oplossing van AA-Equipment Support kunnen technici vertrouwen op 1 op 1 ondersteuning van het CLEVER DiagnostiX Supportteam.

Als blijkt dat een roetfilter niet meer geregenereerd kan worden, heeft AA-Equipment Support milieuvriendelijke additieven om filters onder de auto te reinigen. Als ook dit het probleem niet oplost kan AA-Equipment Support het filter grondig reinigen, zodat het niet vervangen hoeft te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer