Innovam Schadeherstel werkt aan nieuwe instroom vanuit het vbmo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Innovam Schadeherstel werkt aan nieuwe instroom vanuit het vbmo

Bij Innovam Schadeherstel kunnen vmbo-leerlingen sinds dit schooljaar een keuzevak schadeherstel volgen. Het doel is om de instroom van jongeren in de schadeherstelbranche te stimuleren. Inmiddels heeft de eerste lichting leerlingen het keuzevak met succes afgerond en is de tweede groep gestart.

Het vak is het resultaat van een samenwerking tussen Innovam Schadeherstel en het Dr. Nassaucollege. Ook Sterk Techniek Onderwijs (STO Assen) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) staan aan de basis van het initiatief.

Tijdens het keuzevak komen de jongeren zes weken lang een middag per week naar Innovam Schadeherstel in Assen. Daar gaan ze aan de slag met onder meer uitdeuken, plamuren, voorbewerken en spuiten. Iedere leerling werkt aan een beschadigd voorscherm. Na 6 weken heeft iedereen dit onderdeel weer volledig gebruiksklaar gemaakt.

De eerste groep rondde het vak in oktober succesvol af. Dit schooljaar zullen in totaal 33 leerlingen het keuzevak volgen.

Verschillende bedrijven zijn bij het initiatief betrokken, zodat enthousiaste leerlingen makkelijker een stage kunnen vinden. Ze kunnen ook bij deze bedrijven terecht voor een leerwerkplek als ze een vervolgopleiding in de autoschadebranche willen doen.

Een van de leerlingen die het keuzevak heeft afgerond is Damien. Hij is erg enthousiast over het vak en vertelt wat hij er zo leuk aan vindt: “In het schadeherstelvak kun je daadwerkelijk zien wat je aan het maken bent. Het is mooi om te leren op een plek waar ik misschien ook mijn vervolgopleiding kan doen. Ik heb kunnen proeven hoe het er aan toe gaat en hoe het eruitziet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer