Ga naar hoofdinhoud

Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

Marc Hendrikse (63) wordt per 1 september aanstaande de nieuwe voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum. Hij volgt daarmee Geert Vermeer (75) op, die besloten heeft het DAF Museum na 10 jaar te verlaten. Het DAF Museum is sinds afgelopen zaterdag trouwens BOVAG-erkend.

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent BOVA, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-tech industrie als algemeen directeur van NTS.

Op dit moment ondersteunt Marc Hendrikse als boegbeeld van de Topsector ‘High Tech Systemen en Materialen’, innovatieprojecten om tot emissievrije trucks te komen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, voorzitter van het Bestuur bij het Mikrocentrum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport. Bovendien is Marc Hendrikse commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland.

“Dat ik nu ben benoemd tot voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum maakt de cirkel voor mij rond”, aldus Marc Hendrikse. “Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.”

Het DAF Museum is verheugd dat Marc Hendrikse per 1 september aanstaande voorzitter wordt. “Marc heeft een enorme bestuurlijke ervaring en bovendien een warme band met DAF”, zei Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en erevoorzitter in het Bestuur. “Een perfecte opvolger van Geert Vermeer, die ik mede namens onze 160 vrijwilligers nogmaals enorm wil bedanken voor 10 jaar fantastische inzet voor het DAF Museum.”

Scheidend voorzitter Geert Vermeer ontving bij zijn afscheid afgelopen zaterdag het fraaie emaille bordje ‘BOVAG-erkend museum’ afgelopen zaterdag uit handen van Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. Dat gebeurde tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Blik op de weg in de 90-er jaren’, waar auto’s uit de jaren ’90 en het vermaarde tv-programma ‘Blik op de weg’ centraal staan. De BOVAG-voorzitter prees het unieke karakter van het 30-jarige DAF Museum en met name ook de inzet voor het behoud van het mobiele erfgoed. Hij kondigde aan dat meer gerenommeerde musea met de focus op mobiliteit en oog voor erfgoed-op-wielen een erkenning tegemoet kunnen zien. Hij loofde de inzet en het niet aflatende enthousiasme van Geert Vermeer, die voor BOVAG geen onbekende is, want een van de voorgangers van Han ten Broeke.  Voor Geert Vermeer was de nieuwe tentoonstelling zijn laatste klus als voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. Na 10 jaar nam hij afscheid, in het gezelschap van veel automotive prominenten, de museum-vrijwilligers en de nazaten van de DAF-oprichters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer