Ga naar hoofdinhoud

RDW beperkt dienstverlening, legt nadruk op trucks

De RDW heeft vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen getroffen om bepaalde diensten te kunnen blijven uitvoeren. Daarbij richt de instantie zich op de meest cruciale taken, zoals het uitvoeren van noodzakelijke keuringen.

Momenteel zijn er 9 van de 16 keuringsstations geopend. Hier worden op dit moment alleen cruciale keuringen voor de transport- en landbouwsector uitgevoerd. Uitleg daarover is te vinden op deze webpagina. De dienst ontvangt daarnaast veel vragen over de mogelijkheid om importkeuringen alsnog uit te voeren voor voertuigen die reeds verkocht zijn. Op dit moment worden testen uitgevoerd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

De APK-dienstverlening draait op dit moment als normaal. Dit houdt in dat, wanneer een erkende garage open is, de APK gewoon kan worden uitgevoerd. Het is goed om via diverse branchepartijen te horen dat door garages ook meegedacht wordt met de eigenaar door bijvoorbeeld voertuigen te halen en te brengen.

Veel voertuigen in de verhuur-, taxi- en vervoersbranche staan momenteel stil vanwege de maatregelen die het kabinet heeft getroffen. Om tegemoet te komen aan de vragen vanuit de sector zal de RDW vanaf donderdagmiddag 26 maart een aangepast schorsingsbeleid invoeren. Het is vanaf dan mogelijk om voor de eerste vijf voertuigen het reguliere schorsingstarief te betalen, waarna voor elk volgend voertuig een 0-tarief zal gelden. Vanaf vrijdag staat hier informatie over op www.rdw.nl/zakelijk.

Bron: Evofenedex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer