VIDEO - Wie helpt Tante Rikie sleutelen op de Zwarte Cross? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Wie helpt Tante Rikie sleutelen op de Zwarte Cross?

Het tekort van goed opgeleid technisch personeel wordt in Nederland steeds groter. Scania Nederland, partner van festival de Zwarte Cross, staat bijvoorbeeld te springen om jongeren met twee rechterhanden en interesse in een baan in de techniek. Scania Nederland is op zoek naar leerling bedrijfs-autotechnici in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en biedt een opleiding en gegarandeerd een baan aan. Als klap op de vuurpijl mogen vier gelukkigen de stage van hun leven lopen op de Zwarte Cross.

De monteurs van de toekomst gaan stagelopen op het Rennerskwartier van de Zwarte Cross. Dit is de plek waar alle deelnemers aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross verblijven en hun voertuigen in orde maken voor het crossen. De Zwarte Cross winnen is geen sinecure en van al het materiaal wordt het uiterste gevraagd en gaat er voortdurend van alles kapot aan de voertuigen. Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross: “Keihard over de crossbaan heen stuiven is natuurlijk onmundig stoer, maar als liefhebbers van gemotoriseerde sport vinden wij de mannen en vrouwen achter de schermen net zo stoer. Achter iedere winnaar staat immers altijd een monteur.”

Op het Rennerskwartier is allerlei gereedschap aanwezig en de stagiairs kunnen ervoor zorgen dat alle deelnemers een paar uur later op het erepodium staan. “Tijdens een stage moet er niet gesnuffeld, maar gebuffeld worden. Daar leer je het meeste van! Deze stageplaatsen zijn erebaantjes, want ze hebben direct invloed op de klassementsuitslag. Gemotiveerde jongeren verdienen zo’n belangrijke stageplek, want zo zien ze direct wat voor enorme bergen ze kunnen verzetten met hun twee rechterhanden”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich nu aanmelden via jobs.scania.com. Vier gelukkigen mogen naast een stage bij Scania ook nog aan de slag tijdens Zwarte Cross op het Rennerskwartier.

De komende Zwarte Cross is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, cross en stunts. Wat maakt de Zwarte Cross zo uniek? Dat zijn de contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Gospel Church en een Gaycafé. Door die tegenstrijdigheden is het festival een bizarre mix van ingrediënten. Op elke centimeter van het terrein is het feest. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap.

Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer