Ga naar hoofdinhoud

Duvenbeck wil dienstverlening verbeteren met AI

Logistiek dienstverlener Duvenbeck neemt deel aan een onderzoeksproject naar het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in logistiek en productie. Als dienstverlenend bedrijf levert Duvenbeck via verschillende interfaces uitgebreid, gedetailleerd datamateriaal uit het eigen transportmanagementsysteem (TMS) aan twee projectpartners uit de maakindustrie. De ene is Claas, een fabrikant van landbouwmachines, en de andere is trailerfabrikant Schmitz Cargobull, beide reeds lang bestaande partners van Duvenbeck.

Met de gegevens die door Claasen Schmitz Cargobull worden verwerkt en met behulp van AI worden geanalyseerd, kan Duvenbeck als logistieke partner nauwkeuriger voorspellingen doen over zendingsvolumes, het gebruik van voertuigen en opslagruimte, de inzet van personeel en vele andere substappen in de toeleveringsketen. Uiteindelijk worden de processen aan beide kanten efficiënter en kostengeoptimaliseerd, zodat er betere procesbeslissingen kunnen worden genomen.

Nils Gerdemann, Managing Director van Duvenbeck Kraftverkehr und Spedition: “In de toekomst zal het doorslaggevende verschil in transportlogistiek niet alleen het transport zelf zijn, maar ook de datakwaliteit, die toeneemt dankzij AI-technologie. Onze nauwkeurige statusgegevens uit ons TMS helpen ons om de supply chain te optimaliseren, omdat ze een betere basis vormen voor de besluitvorming. We vergelijken onze actuele gegevens met de door AI gegenereerde voorspellingen en kunnen onze processen daardoor nauwkeuriger aanpassen aan het verwachte goederenvolume.”

Torben Süllwald, deelprojectmanager “Data-Driven Logistics” in het project Datenfabrik.NRW bij Claas: “Dankzij de implementatiegerichte ondersteuning van onze jarenlange partner Duvenbeck kunnen we data-gedreven onderwerpen en fysieke processen in het onderzoeksproject op een constructieve en praktische manier bespreken. Dit heeft ons in staat gesteld om gezamenlijk data-geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die voor beide partners geoptimaliseerd zijn. De snelheid waarmee we onze specifieke AI-ondersteunde use cases kunnen implementeren is indrukwekkend hoog.”

Het onderzoeksproject wordt ondersteund door Datenfabrik.NRW. In het deelproject “Data-Driven Logistics” werken de partners samen met het Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics om use cases te ontwikkelen voor de toepassing van AI-ondersteunde processen in de logistieke waardeketen. De inbreng van Duvenbeck heeft voornamelijk betrekking op de gebieden van inkomende logistiek en de toeleveringsketen, evenals intern transport en bevoorrading.

2 reacties op “Duvenbeck wil dienstverlening verbeteren met AI

  • Stickie

    Mooie foto met die Krone trailer…
    Concurrent van zowel Claas en Schmitz de partners van Duvenbeck..

  • Sander F.

    ^^ Scherp gezien ;-).

    Ik denk dat ze dat gaan oplossen met AI: zendingen voor Claas en Schmitz altijd in een trailer van Schmitz Cargobull. Heel efficiënt en data rijk natuurlijk. ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer