Ga naar hoofdinhoud

Volvo investeert in Spaans transportbedrijf Trucksters

Volvo Group Venture Capital investeert in Trucksters, een transportbedrijf uit Madrid dat zich richt op het aanbieden van langeafstandstransporten via een innovatief estafettesysteem voor vrachtwagens op basis van big data en kunstmatige intelligentie.

“Trucksters gebruikt geavanceerde algoritmen en AI om langeafstandstransporten door Europa te beheren en snellere, veiligere en duurzamere transporten aan te bieden.  Wij zijn onder de indruk van wat Trucksters heeft bereikt en zien dat Volvo Group aanzienlijke strategische waarde kan toevoegen aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Met een groeiende behoefte aan vrachtvervoer kunnen relay-systemen een solide structuur bieden voor de elektrificatie van langeafstandstransport en voor autonome oplossingen in de toekomst”, zegt Martin Witt, voorzitter van Volvo Group Venture Capital.

Trucksters werd in 2018 opgericht door Luis Bardají, Gabor Balogh en Ramón Castro en heeft als doel om de wereldwijde wegvrachtindustrie efficiënter te maken en de levenskwaliteit van chauffeurs te verbeteren. De Trucksters-dienst vermindert de transittijd over de weg over lange afstanden met wel 50% door vrachtwagens continu onderweg te laten zijn via relais. Vandaag de dag beheert het snelgroeiende bedrijf vier logistieke corridors van Spanje naar West- en Oost-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Door de corridors heen heeft Trucksters vaste relaispunten waar een vrachtwagen zijn oplegger uitwisselt met een andere vrachtwagen, waardoor stops worden vermeden en de chauffeur weer thuis kan komen.

“De investering van Volvo Group Venture Capital is een grote mijlpaal voor Trucksters. We delen veel kernwaarden zoals veiligheid, chauffeursfocus, duurzaamheid en elektrificatie zijn verheugd om samen aan deze nieuwe fase te kunnen beginnen”, zegt Luis Bardají, CEO van Trucksters.  “Onze samenwerking zal ons in staat stellen om technologische vooruitgang te implementeren die de veiligheid in het vrachtvervoer zal verbeteren en tegelijkertijd de adoptie van elektrische trucks voor een duurzamere industrie zal stimuleren.”

Volvo Group Venture Capital is opgericht in 1997 en investeert wereldwijd in startup- en scaleup-bedrijven. Het doel is om transformatie te stimuleren door de creatie van nieuwe diensten en oplossingen te faciliteren en samenwerkingen tussen innovatieve bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. De markttrends die de toekomst van transport vormgeven en de strategische prioriteiten van de Volvo Groep bepalen de focusgebieden voor de investeringen: Logistieke diensten, Siteoplossingen, Elektrificatie en Klimaattechnologie.

De transactie heeft geen significante invloed op het resultaat of de financiële positie van de Volvo Groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer