Volvo richt nieuwe divisie voor autonoom transport op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo richt nieuwe divisie voor autonoom transport op

Volvo Autonomous Solutions is de naam van een nieuwe divisie binnen de Volvo Group die speciaal is opgericht om de ontwikkeling, commercialisatie en verkoop van autonome vervoersoplossingen te versnellen.

Dit zal de Volvo Group naar eigen zeggen in staat stellen om aan een groeiende vraag te voldoen en om de best mogelijke oplossingen te bieden aan klanten in segmenten zoals mijnbouw, havens en transport tussen logistieke centra.

Met wereldwijde ontwikkelingen die worden gekenmerkt door een grotere vraag naar transport, steeds meer overbelaste wegen en grote milieu-uitdagingen, moet de vervoersindustrie volgens Volvo transportoplossingen bieden die veiliger zijn, een lagere impact op het milieu hebben en efficiënter zijn.

Autonome transportoplossingen, gebaseerd op zelfrijdende en connectiviteitstechnologieën, zijn volgens Volvo zeer geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden goederen en materiaal moeten worden verplaatst op vooraf gedefinieerde routes, in zich herhalende ritmes. In dergelijke situaties kunnen autonome transportoplossingen waarde creëren voor klanten door bij te dragen aan verbeterde flexibiliteit, leveringsprecisie en productiviteit.

“We hebben een aanzienlijke toename van vragen van klanten ervaren. Met het brede aanbod van de Volvo Group en de brede ervaring met verschillende toepassingen, hebben we een unieke kans om oplossingen aan te bieden die aan hun specifieke behoeften voldoen. Het is een logische volgende stap voor ons om expertise en middelen te verzamelen in een nieuw bedrijfsgebied met winst- en verliesverantwoordelijkheid om autonome transportoplossingen naar het volgende niveau te brengen”,zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

De Volvo Group heeft al een aantal verschillende autonome transportoplossingen gedemonstreerd.

In het Electric Site-project werd de materiaalverwerking in een steengroeve geautomatiseerd en geëlektrificeerd. Het resultaat was een veiligere werkomgeving en een verlaging van de exploitatiekosten met 40 procent en van de CO2-uitstoot met 98 procent.

In de Brønnøy Kalk-mijn in Noorwegen zullen autonome Volvo FH-vrachtwagens worden gebruikt voor commercieel transport om kalksteen over een lengte van vijf kilometer te transporteren.

Een ander initiatief is het zelfrijdende, connected en elektrische voertuig Vera. In haar eerste opdracht zal Vera deel uitmaken van een geïntegreerde oplossing voor het transport van goederen van een logistiek centrum naar een haventerminal in Göteborg, Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer