Ga naar hoofdinhoud

Bijna 10.000 bezoekers op ICT & Logistiek en Logistica Next

De logistieke sector is volop in beweging, iets wat duidelijk zichtbaar en voelbaar was tijdens de vakbeurzen ICT & Logistiek en Logistica Next die van 8 tot en met 10 november plaatsvonden in Koninklijke Jaarbeurs. Na drie jaar wachten stonden de beurzen dit keer in het teken van automatisering, robotisering, digitalisering en ketensamenwerking. Exposanten pakten uit met producten en innovaties, de sfeer was als vanouds en de reacties van zowel exposanten als bezoekers waren alom positief. In de theaters waren ruim 200 presentaties en paneldiscussies waar kennisuitwisseling en ontmoeting centraal stonden. Sprekers van onder andere Ikea, Bol.com, Plus Retail, Fonq, Sligro en Topsector Logistiek trokken overvolle zalen en deelden hun inzichten, innovaties en uitdagingen.

Met 9.466 bezoeken en een hoog beslissingsniveau van de bezoekers verliepen de 2022 edities van ICT & Logistiek en Logistica Next bijzonder succesvol. Van alle bezoekers gaf 59 procent aan een eind- of medebeslisser te zijn bij aankopen. De organiserende Jaarbeurs is zeer tevreden met dit resultaat. Sales en projectmanager van beide beurzen Corien den Ouden: “De kracht van de combinatie van de beurzen is dat je oplossingen van beide events nodig hebt om je logistieke processen te optimaliseren. Technologie en intralogistiek zijn daarmee onlosmakkelijk met elkaar verbonden.”

Lancering programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL)

Op de eerste beursdag gaf Ruth Clabbers (Directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op de beurs ICT & Logistiek het officiële startschot voor het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL). Met dit programma zetten overheid én bedrijfsleven samen de schouders onder toekomstbestendige logistieke ketens waarbij digitaal samenwerken de hoofdrol speelt. Het ministerie en de overige ketenpartners, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Schiphol, evofenedex, TLN, douane en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven werken samen aan de uitvoering van het programma. 

Exposanten zeer tevreden

De reacties van de exposanten waren zeer positief: zij geven aan dat ze kwalitatief zeer goede gesprekken voerden, vele deals sloten en verheugd waren met alle live ontmoetingen die vanwege corona en het nieuwe hybride werken steeds belangrijker worden.

Simon Bolton, Directeur Sales en Marketing van Flowstore Systems en deelnemer aan Logistica Next, blikt terug: “Een goede beurs maakt hét verschil! Het was werkelijk fantastisch om deel te nemen aan deze editie. Niet alleen vanwege de vele bezoekers maar ook vanwege het digitale platform, dat zeer efficiënt bezoekers en exposanten aan elkaar verbindt. Complimenten aan het team dat geslaagd is in het neerzetten van een excellent event.” Rickard Cronquist, Event Manager bij SiB Solutions en deelnemer aan ICT & Logistiek: “Een zeer professionele beurs voor professionele deelnemers die professionele bezoekers ontvingen.”

Volgende edities van de beurzen

De volgende editie van ICT & Logistiek vindt plaats op 8 en 9 november 2023 in de Koninklijke Jaarbeurs. De volgende gecombineerde edities van ICT & Logistiek en Logistica Next vinden plaats in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer