Blokker richt Oosterse supply chain opnieuw in met Yellowstar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Blokker richt Oosterse supply chain opnieuw in met Yellowstar

In zes maanden tijd heeft winkelketen Blokker zijn supply chain vanuit het Verre Oosten geheel opnieuw ingericht. Gebruikmakend van Star Flow Supply Chain van Yellowstar is elke order voortaan vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar. Tegen lagere kosten kan Blokker nu veel beter inspelen op de vraag van de Nederlandse consument.

Winkelketen Blokker timmert hard aan de weg om weer een gezond, winstgevend bedrijf te worden. Via een slimme omnichannel-strategie wil het de consument opnieuw voor zich winnen. In plaats van inkoopgestuurd werkt de winkelketen voortaan volledig vraaggedreven. Een van de grote uitdagingen hiervoor was het opnieuw inrichten van de supply chain van de winkelketen vanuit het Verre Oosten. Een traject met veel verschillende partijen en talloze documenten, waarin tot voor kort alle informatie-uitwisseling gebeurde via Excel. Blokker had geen enkel zicht waar goederen zich in de logistieke keten bevonden. Containers arriveerden vaak ‘bij verrassing’ op de kades. Van veel producten hield Blokker daarom bijna een jaar voorraad aan.

In de opnieuw ingerichte logistieke keten is alles anders. Star Flow Supply Chain van Yellowstar fungeert nu voor Blokker als ordermanagementsysteem dat de gehele Verre Oosten keten overziet. Van hieruit zijn koppelingen met Slimstock dat de voorraadsturing van de leverancier tot het winkelschap verzorgt, met Flexport als logistieke dienstverlener voor het traject van de laadhaven tot het warehouse in Nederland en met het ERP van Blokker voor informatie-uitwisseling met alle relevante Blokker-afdelingen. E-mails en Excels zijn volledig uitgebannen. Elke schakel en iedere afdeling beschikt via Yellowstar steeds real-time over de voor hen noodzakelijke gegevens. Iedereen kan steeds op het juiste moment actie ondernemen. Vanaf de fabriek in China tot het warehouse in Geldermalsen is elke order voor Blokker echt volledig inzichtelijk en stuurbaar. Van ieder artikel uit het Verre Oosten is precies duidelijk waar het zich in de keten bevindt.

Director Supply Chain van Blokker, Hans Danhof: “De nieuwe manier van werken borgt voor Blokker de tijdige beschikbaarheid van producten en bespaart Blokker structureel enkele miljoenen euro’s werkkapitaal. De gehele logistieke Verre Oosten operatie is nu ook veel beter schaalbaar. Minder mensen kunnen meer doen met betere kwaliteit. Met de implementatie van Star Flow Supply Chain, maar ook Flexport, heeft supply chain management voor Blokker echt inhoud gekregen. De zes maanden durende implementatie is een intensief traject geweest, maar wij lopen in de markt nu echt voorop.”

Chief Commercial Officer van Yellowstar, Rianne Groffen: “Transparantie is in de logistiek de nieuwe sleutel tot succes. Zichtbaarheid maakt proactieve sturing van stromen mogelijk en supply chains op die manier volledig voorspelbaar. Star Flow Supply Chain geeft Blokker grip en regie over iedere order in het Verre Oosten. Elke afdeling en ketenpartner heeft op het eigen niveau inzicht en profiteert van proactieve alerts. Zonder dat men afstand hoeft te doen van bestaande systemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer