Ook e-CMR voor ADR-transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook e-CMR voor ADR-transport

Beurtvaartadres/ TransFollow en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werken samen aan een gecontroleerde uitrol van het gebruik van TransFollow bij ADR-vervoer (vervoer van gevaarlijke stoffen).

Beurtvaartadres en TransFollow zijn in nauwe samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport en Den Hartogh Logistics gestart met het gebruik van gedigitaliseerde vervoersdocumenten van TransFollow bij het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR-vervoer).

In het project werken Beurtvaartadres en TransFollow al enige tijd nauw samen met de ILT om het gebruik van TransFollow bij ADR-vervoer mogelijk te maken. Hierbij richten de partijen zich vooral op het benutten van de mogelijkheid om de elektronische vrachtbrieven te gebruiken bij reguliere inspecties. Zodat de ILT de e-CMR bij ADR-vervoer kan omarmen.

Het eerste TransFollow-ADR-transport traject is inmiddels succesvol live gegaan bij vervoerder Den Hartogh Logistics. Dagelijks worden ruim honderd ADR-ritten met TransFollow gereden. Het is nu ook mogelijk om nieuwe ADR-transporttrajecten aan te melden voor de inzet van TransFollow. Dit betekent dat TransFollow ook binnen het ADR-vervoer verder uitgerold kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer