Snel nog subsidie aanvragen voor slimme connectivity • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Snel nog subsidie aanvragen voor slimme connectivity

Transportbedrijven en logistieke IT-leveranciers hebben nog tot 1 februari a.s. om een aanvraag in te dienen voor de subsidieregeling ‘Slimme toepassingen in transport’

SmartwayZ.NL heeft in september 2022 een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar gesteld om via bestaande logistieke in-truck systemen meer vrachtauto’s ‘connected’ te laten rijden. De subsidieregeling bestaat uit twee delen: voor IT-leveranciers die de dienst realiseren en voor transporteurs die deze gaan gebruiken. Inmiddels hebben verschillende IT-leveranciers en transporteurs een aanvraag ingediend, maar er is nog ruimte!

Het aanvragen van subsidie voor het realiseren van de dienst is nog mogelijk tot 1 februari 2023.

De subsidieregeling richt zich op ITS-diensten die worden geïntegreerd in bestaande logistieke in-truck oplossingen (o.a. FMS, RFMS, Orderapp, truck-navigatie). Losstaande in-truck oplossingen als de Talking Traffic-apps en Google vallen hier niet onder.

Als je als transporteur gebruik wilt maken van de regeling moet je gevestigd zijn in de Noord-Brabant of Limburg, óf (aantoonbaar) een deel van je klanten hebben in deze regio.

2 reacties op “Snel nog subsidie aanvragen voor slimme connectivity

 • Wilco

  Beste redactie,
  Graag zou ik over bijv. een jaar wel eens willen weten wie de subsidie-ontvangers geweest zijn en welke concrete zaken hier dan uit zijn gekomen. Vaak gaan dit soort subsidies op aan adviseurs en consultants en daar stopt het. Zelf heb ik wel eens aan tafel gezeten met De Verkeersonderneming, uiteindelijk: veel geblaat weinig wol.
  Maakte allemaal niet uit–> Subsidie!

 • rob

  inderdaad,
  ben ik ook wel benieuwd naar
  ik snap ook niet waarom het alleen deze 2 provincies zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer