‘Controlesysteem Belgische tol niet waterdicht’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Controlesysteem Belgische tol niet waterdicht’

Transporteurs die bang zijn dat ze vanaf 1 april beboet worden in België als ze de veelbesproken kilometerheffing niet (kunnen) betalen, kunnen opgelucht ademhalen. Het controlesysteem van de Vlaamse overheid blijkt verre van waterdicht. Dat meldt de Standaard.

km-heffing_bordElke overtreding van het nieuwe km-heffing systeem zou een transportbedrijf op een boete van 1.000 euro komen te staan, maar daar is dan wel een ‘heterdaadje’ voor nodig.

Er zijn weliswaar 40 vaste camera’s en 22 mobiele voor de drie regio’s, maar het systeem dat de kentekenplaten leest heeft geen sluitende verbinding met alle buitenlandse databanken. Febetra verwacht dat valsspelende Oost-Europeanen niet opgespoord kunnen worden.

De Vlaamse belastingdienst geeft toe dat er maar één garantie is om overtreders te pakken en dat is hen op heterdaad betrappen. Daarvoor heeft de overheid veertig voertuigen tot haar beschikking.

Ondanks dat Viapass heeft aangekondigd dat er geen coulance is wat betreft de nieuwe regels, meldt de belastingdienst in de persoon van David de Schutter dat de ‘in de eerste dagen vooral aan sensibilisering gedaan wordt, wat de truckers de kans geeft om zich alsnog in regel te stellen’.

Bron: De Standaard

 

 

Eén reactie op “‘Controlesysteem Belgische tol niet waterdicht’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer