Dashdoc debuteert in Hardenberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dashdoc debuteert in Hardenberg

Op stand 108, vrij dicht bij de ingang van Transport Compleet in de Evenementenhal, staat Dashdoc, een jonge Franse onderneming die digitale tools ontwikkelt voor transporteurs en vrachtwagenchauffeurs. Dashdoc is sinds enkele maanden actief in de Benelux en laat zich voor het eerst zien in Hardenberg.

“Via het Dashdoc-platform kunnen zowel planners, chauffeurs en klanten het volledige transportproces opvolgen. Het premium platform dient als Transport Management System (TMS) dat het beheer van transportplanning tot invoicing mogelijk maakt. Daarnaast genereert Dashdoc digitale versies van vrachtdocumenten (e-CMR). Het is de enige softwareoplossing die deze twee elementen combineert in een gebruiksvriendelijk en transparant platform”, legt general manager Benelux Sami Dandache ons uit.

“Niet alleen sparen transporteurs tonnen papier en stockageruimte uit dankzij digitale vrachtdocumenten, Dashdoc zorgt ook voor een enorme tijdswinst dankzij automatisatie en de digitalisatie van werkplanningen. Chauffeurs kunnen het Dashdoc-platform integreren met bestaande tools en software zoals GPS-systemen en kunnen de bijbehorende app raadplegen.” Dandache laat op zijn smartphone zien dat die in maar liefst dertien talen beschikbaar is, waaronder ook Pools, Roemeens, Bulgaars en Portugees. “Dat betekent dat alle communicatie in de eigen taal te doen is, de app vertaalt alles.” Eindklanten kunnen op hun beurt het hele traject volgen en krijgen bij de levering ook een berekening van de CO2-uitstoot, wat transporteurs aanmoedigt om voor duurzame transportopties te kiezen. 

In België en Frankrijk heeft Dashdoc al vele aansprekende transporteurs als klant. Nederland is nog onontgonnen gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer