Ga naar hoofdinhoud

De Block installeert nieuwste telematica Transics

Het Belgische transportbedrijf De Block rust binnenkort zijn volledige wagenpark uit met de nieuwste generatie telematicaoplossingen van Transics. Met het nieuwe order herbevestigt de transportgroep het vertrouwen in de WABCO-onderneming: De Block kiest al sinds 1991 voor Transics-fleetmanagementoplossingen om (kosten)efficiënter te werken.


Transport De Block is een op en top familiebedrijf waar vandaag de derde generatie aan het roer staat. De vloot telt momenteel 90 trucks en een 400-tal trailers. Elke truck zal nu worden uitgerust met de vaste, merkonafhankelijke TX-SKY-boordcomputer en TX-FLEX DOCSCAN voor het scannen van documenten. Chauffeurs zullen daarnaast de bijbehorende TX-FLEX-chauffeursapp op hun smartphone kunnen downloaden, om buiten de cabine foto’s te nemen, handtekeningen te registreren of documenten in te scannen.

Zaakvoerder Gunther De Block gelooft al decennialang in de voordelen van boordcomputers. Toen hij in 1991 aan boord kwam van het familiebedrijf, wist hij zijn vader, de toenmalige zaakvoerder, te overtuigen. “Ik schreef een thesis over boordcomputers en werd snel fan”, vertelt Gunther De Block. “Transics, ondertussen een WABCO-onderneming, was toen al een voorloper op de markt. We kochten zo’n 35 toestellen aan. De mogelijkheden waren uiteraard nog beperkt, maar hielpen ons wel om efficiënter te werken. Chauffeurs gaven op een vragenpad hun activiteiten in en konden tachograafgegevens opladen op een datakey. Dat zorgde voor tijdwinst bij, bijvoorbeeld, de loonverwerking.”

Toen De Block die initiële oplossing omruilde voor de Transics-boordcomputers, Quattro+, kreeg die (kosten)efficiëntie nog een boost. In 2019 kiest De Block voor nog meer automatisatie en gebruiksvriendelijkheid, met TX-SKY.

“Ik vergeleek de nieuwe generatie Transics-oplossingen met een aantal platforms van concurrenten, maar Transics blijft de favoriet”, legt Gunther De Block uit. “We zijn altijd heel tevreden geweest over de functionaliteit en de klantenservice. Bovendien kan het Transics-platform naadloos worden geïntegreerd met alle software die we gebruiken, zoals ons Navision-pakket van Young & Partners. Dankzij die integratie kunnen we veel sneller en accurater werken.”

De vaste TX-SKY-boordcomputer in tabletstijl is rechtstreeks geconnecteerd met de CAN-bus en de tachograaf van de De Block-trucks. Zo registreert het toestel zowel informatie van trucks en chauffeurs als technische data van het voertuig. Als een beveiligde gateway laat TX-SKY de chauffeur, de dispatcher en elke andere betrokken partij (bijv. onderaannemers) in realtime informatie uitwisselen.

“Van communicatie en planning tot facturatie: we verwachten dat het nieuwe Transics-platform ons zal helpen om elk proces te optimaliseren. Daar halen onze onderneming en onze chauffeurs voordeel uit, maar ook onze klanten merken het verschil: hoe beter wij alles opvolgen en hoe efficiënter we werken, hoe beter onze diensten. Voor onze onderneming zelf is een innovatieve telematicaoplossing een must om concurrentieel te blijven in onze alsmaar uitdagendere markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer