E Total Solution voor mobiele oplossing op maat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

E Total Solution voor mobiele oplossing op maat

Onder de naam E Total Solution introduceert Prometheus op de vakbeurs ICT & Logistiek een nieuwe service waarmee een mobiele oplossing op maat kan worden ingericht. “Centraal in onze E Total Solution staat het probleem dat opgelost moet worden en niet het product”, vertelt Jan Nijland, algemeen directeur van Prometheus Informatics. In Utrecht presenteert het bedrijf ook haar nieuwe huisstijl die is doorgevoerd in zowel logo, folders en website als ook de software.

Jan Nijland - PrometheusPrometheus’ nieuwe E Total Solution bestaat uit vijf stappen. Eerst wordt samen met een consultant het proces in kaart gebracht dat wordt ondersteund door de mobiele oplossing. “Tot nog toe was dat een consultant van onszelf, maar we hebben de service zo doorontwikkeld dat nu ook partners of klanten met voldoende ICT-kennis hiermee aan de slag kunnen”, zegt Nijland (links). GMT is de eerste partner die E Total Solution inzet, maar Nijland verwacht dat er snel meer zullen volgen.
De tweede stap in de E Total Solution is probleemdefinitie, waarin zaken kunnen vastgelegd als lange wachttijden, late levertijden of een (te) hoog brandstofverbruik.
In stap 3 wordt de oplossing gemodelleerd. “Dat doen we door de procesflow inclusief alle vragenpaden digitaal te tekenen met behulp van componenten uit MS Visio: de E Mobile Designer Studio”, licht Nijland toe. “Met behulp van de Designer Studio kunnen ook wijzigingen gemakkelijk worden doorgevoerd. Niet alleen tijdens het modelleren, maar ook later, tijdens het gebruik van de toepassing. Bijvoorbeeld als voor een nieuwe klant een ander vragenpad nodig is.”
Stap 4 van de E Total Solution bestaat uit de hardwarekeuze. “Onze mobiele software is hardware-onafhankelijk zodat de gebruiker die vrij kan kiezen”, zegt Nijland. “Dat kan zowel een vast ingebouwde boordcomputer als een handheld toepassing zijn.”
Opvallend is dat de complete oplossing op basis van het ontwerp in de Designer Studio automatisch wordt gegeneerd – dat is stap 5 – waarna hij kan worden getest en geïmplementeerd bij de gebruiker. Nijland: “Een nieuwe ontwikkeling waar we mee bezig zijn, is de inzet van een robot zodat we voorafgaand aan de implementatie een stresstest kunnen uitvoeren. Op die manier kan de test in de praktijk worden ingekort.”

Bekijk hier op TTM.nl meer nieuws van ICT & Logistiek 2011

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer