Eerste transporteur aan de slag met Dashdoc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste transporteur aan de slag met Dashdoc

Dashdoc, de softwareontwikkelaar achter het gelijknamige transportmanagementsysteem, is voortaan ook in Nederland actief. Om verdere groei in Nederland mogelijk te maken, wierf Dashdoc twee extra vertegenwoordigers aan. Het van oorsprong Franse bedrijf vergroot zo zijn aanwezigheid in de Benelux, nadat het eind 2021 al een kantoor opende in Antwerpen.

Het transportmanagementsysteem (TMS) van Dashdoc biedt verladers en vervoerders een veilige, performante en complete oplossing voor allerlei interne processen. Het beheer van alle vervoersactiviteiten, van planning en facturering tot de berekening van hun CO2-voetafdruk, wordt op die manier kinderspel. Na Frankrijk en België drijft het bedrijf haar activiteiten nu ook in Nederland op. Daarvoor worden twee nieuwe vertegenwoordigers ingezet. Momenteel worden verschillende nieuwe Nederlandse klanten begeleid bij de integratie en opstart van het TMS. Met paardentransporteur HQS Services is de eerste Nederlandse klant nu operationeel.

Atypische klant

​HQS Services is zowel qua grootte als bedrijfsvoering een atypische klant voor Dashdoc. De organisatie heeft namelijk slechts een beperkt aantal chauffeurs in dienst. Daarnaast bestaan de geüploade afbeeldingen van voltooide leveringen uit beelden van paarden, in plaats van palletten of kartonnen dozen met goederen. Dashdoc maakt het ook mogelijk om gespecialiseerde documenten zoals paardenpaspoorten centraal te uploaden.

Automatisatie

​Tot voor kort verliepen de administratie, communicatie en facturatie bij HQS Services steeds manueel. “Dankzij het TMS van Dashdoc wordt dit nu grotendeels geautomatiseerd, waardoor chauffeurs en zaakvoerders meer tijd hebben om aan hun kerntaken te besteden”, weet Elien Vanderborcht, operations manager Benelux bij Dashdoc. “Dankzij die automatisatie kan HQS Services nu ook makkelijker opschalen en extra chauffeurs aanwerven. Alle communicatie, het opvragen van beschikbaarheden en het bezorgen van documenten en bestemmingen kunnen immers via het TMS verlopen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer